Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un producător de lactate dintr-o comună din Alba se îndreaptă spre vânzări de 5 milioane de euro în 2018. Produsele ajung în 11 țări din Europa și în marile supermarketuri din țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Business-ul deținut de familia Bîcu, Uni­lact Transilvania, producătorul de lactate din comuna Unirea, judeţul Alba, se îndreaptă anul acesta spre vânzări de 5 milioane euro cu bran­dul De la Ferma, în creş­tere cu circa 20% faţă de anul prece­dent, potri­vit repre­zentan­ţilor companiei.

„Vindem în Auchan, Carrefour, Kauf­land, în HoReCa printr-un dis­tri­bui­tor din Bucureşti şi în 11 ţări din Europa, expor­tu­rile re­pre­­zen­tând 55% din busi­ness. Tre­buie să creş­­tem mai mult vân­zările pe intern, să nu ne dez­echi­librăm“, a spus Marius Bîcu, ac­ţio­narul ma­jo­ritar al com­pa­ni­ei Unilact Tran­silvania, fiul fondatorului.

Fabrica de lactate Unilact Tran­sil­vania procesează zilnic 15.000 de litri de lapte, materie primă pe care o transformă în circa 50-60 de tone de brân­zeturi. O parte din producţia Uni­lact este externalizată altor fabrici de lactate, precum Five Continents, Therezia Prod sau Simultan, care pro­duc caşcaval, smân­tâ­nă şi iaurturi sub bran­dul De la Ferma.

„Acum căutăm noi par­te­­neri, ca până în 2021 să ajun­­gem să producem doar brânză de burduf în fa­­bri­ca noastră, din tot lap­tele prelucrat“, a spus Marius Bîcu.

Pentru reorganizarea şi eficienti­za­rea businessului, managmentul Unilact s-a întors pe băncile şcolii, urmând în prezent un program de training de la CBC România. „Nu mai vrem să facem business după nas sau după burtă“, a spus el.

Industria lactatelor se ridică la circa 1 mld. de euro anual.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea