Rămâi conectat

Curier Județean

Un polițist local din Alba Iulia ”se ia la trântă” cu angajatorul: ”Norma de hrană mi-a fost tăiată în mod ilegal!”

Publicat

în

Un polițist local din Alba Iulia a demarat procedura prealabilă prin care contestă două Hotărâri de Consiliu Local, mai exact cea prin care s-a luat măsura retragerii normei de hrană tuturor angajaților Poliției Locale și cea prin care s-a stabilit data de la care se vor face ”tăierile”. În adresa înregistrată la Primărie, acesta precizează că, în opinia lui HCL nr.47/2018 s-a luat fără respectarea prevederilor legale și solicită acordarea sumelor pe care trebuia să le încaseze în perioada martie – decembrie 2018:

”Subsemnatul (…), în calitate de polițist local, beneficiar al normei de hrana acordata prin HCL nr.411/2015 in termenul legal, formulez prezenta PROCEDURA PREALABILA prin care va solicit revocarea HCL nr.47/2018 si HCL nr.79/2018; adoptarea unei noi Hotarari cu respectarea prevederilor legale; acordarea subsemnatului a sumei reprezentând valoarea normei de hrana „aferente” lunilor martie 2018- decembrie-2018.

MOTIVE

Elit - Gustul Desăvârșit

La data de 08.02.2018, a fost adoptata. Hotararea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia nr.47/2018, prin care mi-a fost retrasa mai bine zis “ taiata”. in mod nelegal, norma de hrana de care am beneficiat pana la acel moment iar ulterior la data de 26.02.2018 a fost adoptata HCL 79/2018 prin care s-a statuat; asupra datei de la care se va înceta acordar normei de hrana.

Subsemnatul sunt angajat in cadrul Direcţiei Politia locala a Municipiului Alba Iulia – Biroul Paza si ordine, avand un salariu de 1.950 de lei.

HCL nr.47/2018, este nelegală intrucat incalca un principiu de drept constituţional si anume acela al neretroactivității legii civile, statuat in art. 15 alin.1 din Constituţia României, HCL 47/2018, fiind adoptata in 08.02.2018 pentru a produce efecte juridice începând cu 01.01.2018.

Consider ca HCL nr.47/06.02.2018 si HCL nr.79/26.02.2018, au fost emise cu incalcarea dispoziţiilor legale, nefiind respectate principiile impuse de lege in ceea ce priveşte acordarea normei de de hrana, putând spune ca acestea sunt nemotivate neputand distinge nici in cadrul hotărârilor si nici in cadrul actelor administrative premergătoare adoptării acestetora, considerentele care au condus la retragerea normei de hrana acordata prin HCL 411/2015.

Retragerea normei de hrana subsemnatului si tuturor celorlalţi beneficiari consider ca s-a făcut in mod neîntemeiat si nelegal, intr-un mod arbritar atata timp cat din considerentele HCL 47/2018 si HCL 79/2018 nu se distinge vreun criteriu bine definit care a stat la baza raţionamentului emitentului actului.

In atari condiţii, consider ca ar fi legala si întemeiata revenirea asupra deciziei de retragere a normei de hrana prin HCL47/2018 si HCL79/2018.

Pentru toate aceste considerente solicit revocarea HCL 47/2018 si HCL 79/2018 si emiterea unei noi hotarari care sa respecte prevederile legale incidente precum si acordarea sumelor cuvenite si neacordate in mod nelegal”, a scris polițiștul local în documentul ce va fi prezentat Consiliului Local Alba Iulia, la ședința din 27 noiembrie.

În sprijinul celor afirmate, petentul citează Constituţia României; Legea 153/2017; Legea 544/2004; Codul Civil, Legea 155/2010 Ordonanţa 26/1994; art. 23 alin.2 din Declaraţia Universala a drepturilor omului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Autobuze electrice pe străzile din Ocna Mureș: Proiect în valoare de peste 1.6 milioane de euro, finanțat prin PNRR

Publicat

în

Autobuze electrice pe străzile din Ocna Mureș: Proiect în valoare de peste 1.6 milioane de euro, finanțat prin PNRR

Luni, 16 mai, a fost depusă documentația pentru dotarea transportului public local de persoane cu autobuze electrice. Proiectul presupune achiziționarea a 3 autobuze electrice cu lungimea de 10 m, precum și realizarea unei autobaze cu 3 stații lente de încărcare și o stație rapidă la capăt de traseu (Războieni-Cetate).

Această investiție este realizată în parteneriat cu comuna Unirea, pe teritoriul căreia vor fi instalate două stații de încărcare electrice. Proiectul are o valoare de 1.658.000 euro fără TVA și este finanțat prin PNRR, componenta C10, intervenția I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante).

De asemenea, în 14 aprilie 2022 au fost depuse documentele pentru finanțarea nerambursabilă de reabilitare a 6 blocuri de locuințe, respectiv blocurile 1-5 de pe strada Colonia Dumbrava și blocul din str. Fabricii nr. 1. Proiectul are o valoare de 1.158.460 euro fără TVA și presupune reabilitarea termică integrală a imobilelor menționate. Finanțarea se realizează prin PNRR componenta C5, axa A3.2 – Renovare energetică aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Administrația locală a orașului Ocna Mureș continuă atragerea de investiții prin fonduri nerambursabile. Pe măsură ce se vor putea accesa și alte axe, intervenții și componente ale PNRR ori a altor surse de finanțare nerambursabile, administrația locală este pregătită pentru accesarea unor astfel de fonduri specifice. Continuăm investițiile în orașul Ocna Mureș!”, au transmis reprezentanții primăriei Ocna Mureș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

La plimbare cu o mașină radiată din circulație: Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș

Publicat

în

La plimbare cu o mașină radiată din circulație: Dosar penal pentru un bărbat din Teiuș

Un bărbat, de 44 de ani, din Teiuș, a fost prins de polițiști în timp ce conducea o mașină radiată din circulație.

La data de 16 mai 2022, în jurul orei 18.10, polițiștii din Teiuș, au depistat un bărbat, de 44 de ani, din Teiuș, în timp ce conducea, pe strada Decebal din oraș, un autoturism radiat din circulație.

Față de conducătorul auto, cercările sunt continuate pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

LIVE VIDEO| Ședința CL Alba Iulia: Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea corpului E al Palatului Principilor și darea în administrare a unui teren către Apa CTTA, pe ordinea de zi

Publicat

în

17 mai| Ședința CL Alba Iulia: Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea corpului E al Palatului Principilor și darea în administrare a unui teren către Apa CTTA, pe ordinea de zi

Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia este convocat în şedinţă publică ordinară pentru ziua de marți, 17 mai 2022, de la ora 13:00, la sediul Primăriei municipiului Alba Iulia, biroul de lucru al Primarului municipiului Alba Iulia, în regim de videoconferinţă.

PROIECT AL ORDINII DE ZI :

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al municipiului Alba Iulia pentru anul 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificării Hotărârii nr. 126/10.04.2017 a Consiliului Local privind aprobarea proiectului Conservarea, Restaurarea şi Valorificarea durabilă a ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru Expoziţional Corp Principal „E”, a cheltuielilor legate de proiect şi a acordului de parteneriat cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale cu modificările şi completările ulterioare

3. Proiect de hotărâre privind darea în administrare şi exploatare a unui imobil (teren), proprietatea publică a Municipiului Alba Iulia, către operatorul regional SC APA CTTA SA ALBA

4. Proiect de hotărâre privind constituirea Comisiei de analiză a solicitărilor de locuinţe din fondul locativ al Municipiului Alba Iulia

5. Proiect de hotărâre privind prelungirea termenului de începere a lucrărilor de construire „Sediu Tribunal Alba”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare