Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Un parc de joacă dintr-o localitate din Alba arată ca după bombardament!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un parc de joacă dintr-o localitate din Alba arată ca după bombardament!

Parcul de joacă din Sâncrai arată ca o ruină

Supărare mare în Sâncrai, localitate aparținătoare municipiului Aiud. Parcul de joacă situat pe strada Andrei Mureşan, construit de fostele administrații și în care odinioară se jucau puținii copii din sat, este într-o stare jalnică.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cu un carusel dezmembrat, o bancă pe care nu te poți așeza, un leagăn ce abia se mai ține în picioare, fără cale de acces și o baltă în care se scurg toate mizeriile de pe drum și din alte părți, parcul, care acum câțiva ani arăta „omenesc”, acum este năpădit de bălării și pe cale de desființare, mai bine spus de autodesființare.

Locuitorii din Sâncrai reclamă faptul că nimeni din administrația locală nu se mai interesează, de ani buni, nici de părculețul respectiv, nici de starea în care se află străzile satului. „Ne-au cam uitat! Acum 4 ani, de alegeri, au venit cârduri, cârduri, au promis marea cu sarea și ne rugau să-i votăm.

Acum, sezonul muncii de lămurire a revenit. Deh, se apropie alegerile. Parcul de joacă a fost lăsat așa de ani de zile. Nimeni nu s-a mai ocupat de el. Este adevărat că și locuitorii din zonă au partea lor de vină, aducând aici unele resturi sub vegetația care l-a năpădit din cauza nepăsării.

Citește și: Persoana care a „înnobilat” zona Castelului de la Sâncrai cu gunoaie, identificată și sancționată de autorități: Obligată să își adune propriul gunoi

Acum administrația a început să ne bage din nou în seamă, am devenit din nou interesanți și a tăiat lăstărișul care a năpădit părculețul și acoperea mizeria strânsă acolo. Mai bine o lăsau așa, abia nu se vedea «minunea» de acolo”, ne-a declarat un locuitor din zonă.

La rândul ei, o altă doamnă ne-a spus: „Aici, la noi, pe vremuri, exista o grădiniță, atunci s-a făcut și acest părculeț. Atunci erau copii mulți. Aveam două școli, una în limba maghiară, una în limba română. Acum nu mai sunt copii, adică mai sunt doar câțiva. Din această cauză, domnii de la primărie nu ne prea bagă în seamă, noi nu suntem importanți decât o dată la 4 ani”.

Din discuțiile avute cu locuitorii din zonă, am înţeles că parcul de joacă pentru copii din Sâncrai a fost amenajat în urmă cu zeci de ani, apoi a fost lăsat de izbeliște ca un fel de amintire a regimului comunist, însă astăzi arată interesul și grija administraţiilor trecute și ale celor mai noi pentru cei peste 600 de locuitori ai satului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea