Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un ofițer BCCO Alba Iulia învinge ANI în instanță pentru o „avere nejustificată” de peste 100.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un ofițer BCCO Alba Iulia învinge ANI în instanță pentru o „avere nejustificată” de peste 100.000 de lei

Un ofițer de la BCCO Alba Iulia a câștigat, la instanța de fond, procesul cu Agenția Națională de Integritate pe motiv de „avere nejustificată”. În acest caz a fost sesizată comisia de cercetare a averilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a susținut că ofițerul din cadrul BCCO Alba Iulia deține o avere nejustificată în valoare de peste 100.000 de lei. ANI a publicat raportul în iulie 2022, iar prima hotărâre în justiție a fost pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia în 22 iunie 2023.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 111.593 lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Decean Ciprian, în perioada exercitării funcţiei publice. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice”, se precizează în informarea din 28 iulie 2022.

Comisia de cercetare a averilor a efectuat verificări, dar nu ar fi descoperit diferențe care să susțină raportul ANI. Prin urmare, s-a ajuns în justiție, iar instanța de fond a pronunțat o hotărâre.

„Respinge acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta Agenția Națională de Integritate în contradictoriu cu pârâții Comisia de Cercetare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Decean Ciprian și Ministerul Finanțelor Publice. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Alba Iulia, sub sancţiunea nulităţii”, se precizează în minuta deciziei de la instanța de judecată.

Dacă reprezentanții ANI vor formula recurs, procesul se va muta la Înalta Curte de Casație și Justiție. Ciprian Decean a fost numit şef al serviciului Antidrog din cadrul BCCO Alba Iulia, în anul 2018.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște Anul acesta, în luna mai, pensiile vor fi virate pe card în intervalul 2-3 mai. De data aceasta, pensionarii au primit banii mai devreme, dat fiind că Paștele cade în această perioadă și bugetarii sunt în concediu între 1 și 6 mai. Cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea