Un nou proiect imobiliar: clădirea abandonată de la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş, vizavi de fosta Moară, va fi transformată în complex de apartamente.
Construcția inestetică din beton ce tronează neterminată de ani de zile la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeș, pe partea stângă, vizavi de fosta Moară, va fi transformată într-un modern complex de locuințe ce va fi finalizat până în septembrie 2018.
Clădirea a fost cumpărată în 2016 la licitație publică contra sumei de 400.000 de euro de către o firmă cu sediul în Sibiu – S.C. Natura Import-Export SRL, care vrea să o transforme în bloc de locuințe. Lucrările au fost deja demarate, însă sunt într-o fază incipientă.
Potrivit proiectului, aici vor fi amenajate în jur de 48 de apartamente de 2-3 camere, cu suprafețe cuprinse între 32 de metri pătrați și 200 de metri pătrați, cât va avea cel mai spațios apartament. Potrivit unor surse apropiate constructorului, suma investită se ridică la circa 1,5 milioane de euro, iar construcția va fi finalizată în august – septembrie 2018.
Se pare că deja există cumpărători pentru jumătate dintre apartamente. Odată finalizat proiectul, se va rezolva și o importantă problemă estetică a orașului exact în Anul Centenarului, având în vedere că cei care intrau în Alba Iulia dinspre Sebeș pe DN1 dădeau prima dată cu ochii de imaginea sumbră a clădirii nefinalizate și abandonate.
Pe de altă parte, demararea acestui nou proiect imobiliar de anvergură în municipiu, alături de altele aflate în derulare sau încă în stadiu de proiect, dovedește că Alba Iulia se dezvoltă și că există o cerere crescută, dar și putere de cumpărare pentru locuințe noi.
7 Comentarii
cum sa-ti cumperi apartament intr-un bloc care o putrezit 10 ani in conditii vitrege!? ca alea de langa ampoi 3 care am auzit ca se vand ca pita calda, ca au „pret bun”
Daca cifrele din articol nu sunt gresite inseamna ca ceva ii ilegal la mijloc.
Iote ce zice LEGEA:
„Standardul de locuire conform Legii Locuinţei nr. 114/1996, valabil şi în prezent, prevede, de exemplu, că suprafaţa minimă utilă a unei garsoniere trebuie să fie de 37 de metri pătraţi, cu o cameră de zi de 18 metri pătraţi şi o baie de cel puţin 4 metri pătraţi. În cazul unui apartament cu două camere, pentru două persoane, suprafaţa utilă trebuie să fie de cel puţin 52 de metri pătraţi, cu o cameră de zi de cel puţin 18 metri pătraţi şi un dormitor de 12 metri pătraţi. Iar pentru un apartament cu trei camere, pentru trei persoane, suprafaţa utilă trebuie să fie de minimum 66 de metri pătraţi, camera de zi – 18 metri pătraţi, dormitoarele (cumulat) – 22 de metri pătraţi, iar încăperile sanitare (cumulat) – de 6 metri pătraţi.”
Si unde sunt cele 48 de locuri de parcare obligatorii si absolut necesare unui asemenea bloc de locuinte??
O sa parcheze toti pe prima banda a soselei??:)))
Urbanism desavarsit!!
Daca s-ar face la fel si cu cladirea de langa bazinul olimpic, sau cea de langa Bcr in centru.
aia din spate de la bcr centru ar trebui demolata la fel si juma din blocul ala nou de langa. De ce? pentru ca blocheaza lumina catre cupola blocului in care e bcr-ul si strica tot ansablul ala. Din nou se dovedeste ca la urbanism lucreaza niste neni si niste tantii care au baut cerneala la scoala, in loc sa ia notite cu ea…
Jumatate BCA, un sfert caramida, si restu ce mai ramane mai ieftin. Cum se asteapta gogsarul ala sa i cumpere lumea apartamente, in conditiile in care totul e o carpeala.
„Privelistea” de pe partea dteapta e in regula ?Din articol rezulta ca doar peisajul din stanga deranjeaza. Si mu e nici o aluzie la „politic „.
Comentariile sunt oprite