Rămâi conectat

Politică Administrație

Un nou investitor la Blaj. Compania germană ”Karl Heinz Dietrich” va construi un depozit logistic, pe 2 hectare. Vor fi create 100 de noi locuri de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Blaj137Administrația publică locală din Blaj valorifică zona industrială prin atragerea unui nou investitor. Compania germană ”Karl Heinz Dietrich International Exped” va construi un depozit logistic, pe o suprafață de 2 hectare, după ce, de curând a achiziționat, cu peste jumătate de milion de euro, un teren de 3,6 hectare. Odată cu această investiție, vor fi create 100 de noi locuri de muncă. 

O parcelă de 36. 960 mp a fost scoasă la licitație publică cu strigare în vederea vânzării în luna ianuarie a acestui an cu un obiectiv clar, atragerea de investiții industriale care să susțină în continuare dezvoltarea economică a municipiului Blaj.

La licitație s-au prezentat două firme, câștigatoarea, S.C.Karl Heinz Dietrich, angajându-se să construiască o platformă logistică cu o suprafață de 20 000 mp în circa 7 luni de la data autorizației de construire.

Prețul de vânzare al terenului, rezultat în urma licitației, a fost de 542 999 Euro cu TVA inclus, în sarcina Primăriei căzând toate cheltuielile cu eliberarea terenului până la stadiul de dezvoltare a unui proiect investițional.

Concret, pe terenul în cauză nu trebuie să existe stâlpi sau alte rețele de utilități care să împiedice dezvoltarea investiției iar diferența de nivel pentru întreaga suprafață nu trebuie să depășească 80 de cm. Deasemenea, Primăria Municipiului Blaj a asigurat parcelarea și întabularea terenului în domeniul privat.

Toate aceste condiții au fost respectate de către administrația publică locală astfel că la începutul acestei săptămâni terenul a fost predat practic viitorului investitor.

Acesta este specializat de peste 70 de ani în servicii de expediție și de transport internațional de mărfuri. Depozitul logistic din Blaj va contribui la crearea unui numar de 100 de locuri de muncă.

Compania Karl Hein Dietrich are peste 1600 de angajați dintre care aproape 800 în România la Cluj Napoca, Timișoara, București, Sibiu, Arad sau Brașov.

Este absolut evident că atunci când în orașul tău se află un concern de calibru mare , precum este Bosch la Blaj, pentru orice administrație publică locală este dificil să mai spere în atragerea de noi investitori de aceeași mărime. Tocmai de aceea ne-am îndreptat atenția către un alt palier investițional. Sper ca investiția să demareze în cel mai scurt timp astfel încăt cât mai multi blăjeni să poată beneficia de încă o șansă pe piața forței de muncă, una în permanentă schimbare”, a declarat primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar.

(C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea