Rămâi conectat

Politică Administrație

”Un nou debut de an școlar dezastruos pentru Guvernarea PSDragnea” – Declarație politică a deputatului PNL de Alba, Florin Roman

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Un nou debut de an școlar dezastruos pentru Guvernarea PSDragnea” – Declarație politică a deputatului PNL de Alba, Florin Roman:

Domnule președinte de ședință,
Stimați colegi,

Acest an școlar a debutat cu mari probleme în sistemul de educație românesc și aș vrea să semnalez aici, de la tribuna Parlamentului României, câteva dintre acestea.

În primul rând, este grav că Ministerul Educației a girat tipărirea pentru anumite materii a unor manuale care conțineau foarte multe greșeli, dar și faptul că majoritatea manualelor au fost tipărite într-un număr mai mult decât insuficient. De asemenea, nu credeam că, în anul 2018, mai este posibil ca mii de școli și grădinițe să fie deschise fără autorizație sanitară sau de incendiu și să primească elevii fără a întruni un minim de condiții decente – unele având încă toaletele în curte, așa cum nu credeam că mai este posibil să nu fie asigurate măsurile necesare pentru siguranța elevilor în cele mai multe școli. O altă problemă este aceea că s-a ajuns la o creștere alarmantă a deficitului de profesori, în special în mediul rural.

Iată că, atunci când tragem linie, este ușor de constatat că niciunul dintre Guvernele PSDragnea nu a găsit rezolvare pentru toate aceste deficiențe, asta în ciuda promisiunilor lor, pline de lapte și miere, din toate programele de guvernare!

Din păcate, la toate aceste probleme se mai adaugă și decizia iresponsabilă și aberantă de reducere a cheltuielilor din educație prin desființarea sau comasarea mai multor unități de învățământ, măsură care lovește în principal în elevii din mediul urban mic și din cel rural, dar și din unele municipii!

Astfel, în prima zi din noul an școlar 2018-2019, Guvernul PSDragnea le-a adus multă nefericire elevilor și profesorilor! În loc de a veni cu bucurie și încrederea că fac pași importanți pentru viitorul lor, de exemplu, în județul Alba au fost închise 14 unități de învățământ, ca urmare a deciziei Ministerului Educației de a desființa sau comasa sute de școli la nivelul întregii țări! În consecință, unii elevi au avut neplăcuta surpriză, de a nu mai putea intra în școlile lor! Acest lucru se întâmplă și în cazul elevilor de la Școala gimnazială din satul Beta și Școala gimnazială din cartierul Micești, din Municipiul Alba Iulia, care au fost închise!

Doamnelor și domnilor deputați,

În cazul școlii generale din cartierul albaiulian Micești, copiii de la clasele V-VIII nu au mai avut acces la școala lor, ci au fost trimiși, cu aroganță și dispreț, de către Inspectoratul Școlar Județean, la o alta școală, fiind chiar amenințati că rămân pe drumuri, atât ei, elevii, cât și profesorii, dacă nu se supun deciziei, deși există, în prezent, o hotărâre a instanței, în primă fază, care desființează hotărârea ISJ Alba! Dacă era vorba despre copiii dumneavoastră, ați fi procedat la fel, domnilor colegi din arcul guvernamental?!

Toate aceste probleme semnalate mai sus, precum și multe altele, nu conduc, în niciun caz, sistemul de educație din România pe drumul cel bun și nici nu au cum să contribuie la creșterea calității actului de educație! Nu vă mai faceți că nu vedeți ce se întâmplă în școala românească! Aceste probleme au efecte grave, deoarece ele adunate, amplifică abandonul școlar, care a luat oricum amploare, mai ales, în mediul rural! Datele statistice sunt relevante în acest sens, aratând clar că abandonul școlar pentru mediul rural este mult mai mare, în momentul de față, în comparație cu cel urban, rata fiind de aproximativ 25% în rural, față de 17% în orașele mici și 6% în municipii. Acest risc ridicat de abandon școlar este un semnal grav de alarmă și indică nevoia de măsuri speciale pentru programele școlare din rural și nu desființarea sau comasarea școlilor! Faceți ceva bun și constructiv pentru acești copii! Ei nu țin de ideologii politice, ci cu toții sunt copii români și EI reprezintă viitorul acestei țării!

Vă mulțumesc!

Florin-Claudiu ROMAN, deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea