Un nou caz de hepatită confirmat, la Casa de tip familial din Dumbrava. DSP Alba continuă cercetările

911712.hepatita-homeÎn cursul zilei de marţi, 8 aprilie alţi trei copii au fost internaţi la Spitalul Municipal Aiud cu suspiciunea de hepatită virală, de tip A. După primele cercetări se pare că unul din cei trei copii este contaminat cu hepatită şi va rămâne o vreme internat în spital.

La sfârşitul lunii martie au fost confirmate 12 cazuri de hepatită, Complexul de Servicii Sociale Sfânta Veronica Dumbrava, 9 dintre aceştia fiind deja externaţi.

În urma ultimelor controale, inspectorii DSP au constatat următoarele: deficienţă de scurgere de la fosa septica a fost remediată. Meniurile servite copiilor nu sunt întocmite conform normelor sanitare şi nu sunt vizate de un cadru medical nerespectând prevederile legislaţiei sanitare aflate în vigoare. Pentru neconformităţile constatate s-a sancţionat conducerea unităţii cu avertisment. În timpul controlului s-a amenajat un dormitor ca izolator pentru posibilele cazuri de îmbolnăvire. A fost contactat un medic din Ocna Mureş pentru întocmirea corectă şi avizarea meniurilor care se servesc copiilor.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...