Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un nou beneficiu pentru pensionari: 10% din numărul total al locurilor de parcare ale marilor lanțuri de magazine să fie destinat seniorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pensionarii din România s-ar putea bucura de un nou beneficiu atunci când merg la cumpărături, potrivit unei propuneri legislative care se vrea a veni în sprijinul seniorilor atunci când merg la cumpărături.

Citește și: Pensii 2024: Creștere de aproape 14% a pensiilor vârstnicilor, de la 1 ianuarie

„Proiectul de lege supus dezbaterii și adoptării are în vedere protejarea persoanelor vârstnice aflate în situații speciale, care necesită o formă de protecție specifică, mai ales în cazurile de aglomerație.

Concret, propunem adoptarea unui act normativ privind accesibilitatea locurilor de parcare pentru pensionari, care să reglementeze că un procent de 10% din numărul total al locurilor de parcare ale marilor lanțuri de magazine să fie destinat pensionarilor.

Citește și: Legea pensiilor 2024: Ce este certificatul de viață și care pensionari vor trebui să îl depună de două ori pe an

Necesitatea promovării acestei inițiative legislative a rezultat din realitatea conform căreia persoanele în vârstă întâmpină dificultăți reale atunci când își caută un loc de parcare în spațiile special amenajate ale hipermarket-urilor.

Mai ales pensionarii cu probleme de sănătate se confruntă cu o stare acută de disconfort, iar, de cele mai multe ori, nu primesc niciun fel de sprijin din partea celorlalți cetățeni.

În aceste condiții, considerăm că seniorii noștri sunt îndrituiți să fie ocrotiți, fapt ce presupune, ca atare, crearea unei configurații de protecție deosebită.

Fundamentarea emiterii acestei inițiative legislative este întemeiată atât pe experiențele și constatările din realitatea cotidiană, cât și pe o serie de studii și practici internaționale în domeniu”, potrivit notei de fundamentare.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea