Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un moț care a fost plecat în America acordă anual, de aproape 20 de ani, un premiu, unui elev de la un colegiu din Apuseni

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un moț care a fost plecat în America acordă anual, de aproape 20 de ani, un premiu, unui elev de la un colegiu din Apuseni

Andreea Ioana Stan, al 19-lea câștigător al premiului „Viorica Drăgoiu”

Acest premiu nu reprezintă doar o tradiție, ci și o recunoaștere a eforturilor depuse de absolvenții cu cele mai bune rezultate în studiul chimiei. Premiul „Viorica Drăgoiu”, în valoare de 100 de dolari americani, s-a oferit în fiecare an începând cu anul 2006 de către Tiberiu Virgil Drăgoiu, absolvent al Colegiului Național „Avram Iancu” – promoția 1989, fost profesor de fizică în New Jersey – USA, apoi în Singapore, Manila-Filipine, iar în prezent este în România, la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, scrie câmpeniinfo.ro

Distincția reprezintă inițiativa profesorului Drăgoiu în cinstea mamei sale, doamna Drăgoiu Viorica, care a fost profesor de chimie în cadrul acestui liceu în perioada 1969-2006 și a avut o distinsă carieră atât ca profesor, cât și ca director. Doamna profesor a asistat numeroși elevi în îndeplinirea aspirațiilor lor de a urma o carieră în domeniul medical și nu numai, în prezent fiind pensionară.

De asemenea, premiul în valoare de 100 de dolari este profund apreciat de către conducerea liceului, directorii Nicolae Horia Barbu și Monica Alina Borteș fiind recunoscători pentru această minunată oportunitate oferită de către familia Drăgoiu elevilor dornici de a descoperi tainele chimiei.

Citește și: Levente Polgar, ultramaratonistul din Aiud, PREMIU SPECIAL la Gala Antreprenoriatului 2023: ”Mă obligă să fiu mai bun, mai perseverent, dar mai ales mai om”

În acest an, premiul a fost obținut de către eleva Andreea Ioana Stan din clasa a XII-a, Științe ale Naturii. Tânăra prezintă o deosebită recunoștință atât față de domnul Drăgoiu și mama acestuia pentru inițiativa de a acorda anual acest premiu, cât și față de prof. Margareta Burz, care a îndrumat-o în cei 2 ani și jumătate de când se află în clasa de Științe, insuflându-i pasiunea pentru chimie și dorința de a excela în tot ceea ce își va propune să facă.

Andreea Ioana Stan privește cu optimism spre viitor și cu încredere în Dumnezeu că toate eforturile depuse vor da roade, aceasta urmând să susțină examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Premiul „Viorica Drăgoiu” reprezintă un stimulent necesar pentru elevi, cu scopul de a le trezi interesul în ceea ce privește chimia. Totodată, acest premiu constituie un motiv de mândrie pentru elevii liceului și o recunoaștere atât a excelenței lor, cât și a eforturilor depuse.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

48 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii. 18 iulie 1976, ziua în care Nadia Comăneci a intrat in istorie

Ziarul Unirea

Publicat

în

48 de ani de la primul 10 olimpic al gimnasticii. 18 iulie 1976, ziua în care Nadia Comăneci a intrat in istorie Pe 18 iulie 1976, în urmă cu 47 de ani, Nadia Comăneci intra în istoria sportului mondial şi devenea regina gimnasticii, obţinând primul 10 şi surprinzând o lume întreagă, dar şi tabela de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea