Rămâi conectat

Actualitate

Un model și pentru Alba: Probleme medicale rezolvate la telefon

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Printr-un proiect implementat la Cluj, părinților din acest județ li s-a pus la dispoziție o linie telefonică unde pot primi asistență medicală 24 de ore din 24. Asistența este furnizată de medici specializați în pediatrie și în medicină de urgență, angajați de Spitalul Clinic de Copii din Cluj. Proiectul a câștigat o finanțăre în valoare de 42.000 de euro.

Centrul Peditel poate fi apelat la numărul de telefon 1791, cu un tarif normal. Medicii preiau apelurile și oferă sfaturi de specialitate părinților. În imensa majoritate a cazurilor, probleme precum febra, tusea ori conjunctivita pot fi rezolvate la telefon, însă, în cazurile cu adevărat grave, medicii de la Peditel trimit ambulanțele direct spre locuințele micilor pacienți, fără să mai fie nevoie ca părinții acestora să sune la numărul unic de urgență 112, spune directorul medical al Spitalului Clinic de Copii, Călin Lazăr.

Nu doar finanțatorii privați susțin acest proiect. De anul viitor, costurile funcționării Centrului Peditel ar urma să fie finanțat de Consiliul Județean Cluj, instituție care patronează și activitatea Spitalului Clinic de Copii. Autoritățile județene sprijină Centrul Peditel pentru că au observat că funcționarea centrului degrevează spitalul clujean de cazurile mai ușoare, a căror rezolvare consumă mult timp, iar medicii au posibilitatea să se concentreze pe rezolvarea cazurilor cu adevărat grave.

sursa: rfi.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea