Rămâi conectat

Actualitate

Un medicament pentru astm reduce riscul de spitalizare și perioada de recuperare la pacienții cu Covid-19: STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un medicament ce este folosit și la tratarea plămânilor de fumător și pentru tratarea astmului pare să reducă atât numărul spitalizărilor cât și perioada de recuperare la pacienții cu Covid-19 dacă este administrat în primele 7 zile de apariția simptomelor, au anunțat cercetătorii de la Universitatea Oxford, potrivit Reuters.

Concluziile au fost obținute după un studiu de fază intermediară asupra steroidului budesonidă, vândut sub numele de Pulmicort de AstraZeneca, ce este folosit și la tratarea plămânilor de fumător.

Studiul, desfășurat timp de 28 de zile pe 146 de pacienți, sugerează că inhalarea budesonidei reduce riscul tratament de urgență și de spitalizare cu 90%, comparativ cu tratamentele administrate în mod obișnuit la pacienții cu Covid-19, a spus Universitatea Oxford.

Datele inițiale ale studiului arată și că voluntarii tratați cu budesonidă au scăpat mai repede de febră și au avut mai puține simptome persistente.

”Sunt încurajată de faptul că un medicament relativ sigur, disponibil pe scară largă și bine studiat ar putea avea un impact asupra presiunii pe care o resimțim în timpul pandemiei”, a spus Mona Bafadhel, cercetător principal al acestor teste clinice.

Pulmicort a fost, al un moment dat, un produs de mare succes al AstraZeneca, ce acum oferă un medicament mai nou, Symbicort, ca tratament alternativ pentru astm.

Rezultatele studiului făcut de Universitatea Oxford nu au fost încă publicate într-o revistă științifică în care sunt analizate și de cercetători independenți.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări MAJORE in 2024 la asigurările din România: Pe cine afecteaza noul sistem si ce măriri de prețuri urmează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări MAJORE in asigurările din România: Pe cine afecteaza noul sistem si ce măriri de prețuri urmează in perioada urmatoare Șoferii se pregătesc de schimbări semnificative în sistemul bonus-malus începând cu anul 2024, conform unor anunțuri recente ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Această modificare va avea un impact major asupra costurilor polițelor RCA, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare