Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un liceu din Alba va fi renovat cu aproape 5 milioane de euro! Patru clădiri vor fi modernizate cu bani europeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un liceu din Alba va fi renovat cu aproape 5 milioane de euro! Patru clădiri vor fi modernizate cu bani europeni

Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia va beneficia de lucrări de modernizare în valoare de aproape 5 milioane de euro, în cadrul unui proiect amplu ce vizează creșterea eficienței energetice și îmbunătățirea condițiilor de învățare pentru elevi.

Potrivit postării sale pe Facebook, primarul Gabriel Pleșa a semnat recent contractul prin care patru clădiri – liceul, școala generală, internatul și atelierele, cu o suprafață construită desfășurată de aproape 10.000 de metri pătrați – vor face obiectul unor ample lucrări de modernizare. Aceste lucrări au ca scop creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea condițiilor de igienă și confort termic interior, reducerea consumului de gaze naturale combustibile utilizate la prepararea agentului termic pentru încălzire și, implicit, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, se vor reduce cheltuielile cu încălzirea spațiilor pe timp de iarnă și costurile cu climatizarea în perioadele caniculare.

Modernizarea va implica reabilitarea termică completă a celor patru clădiri, inclusiv a pereților exteriori, planșeelor peste ultimul nivel și tâmplăriei exterioare. De asemenea, se vor înlocui corpurile de iluminat, centrala termică și rețeaua de distribuție a agentului termic. Se vor instala sisteme alternative de producere a energiei pentru încălzirea spațiilor, precum pompe de căldură aer-apă, și se va utiliza un sistem cu panouri fotovoltaice. Proiectul mai presupune refacerea acoperișului, inclusiv a sistemului de colectare a apelor meteorice de la nivelul terasei și a sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitorii tip șarpantă. În plus, liceul va fi dotat cu 5 stații de încărcare pentru mașini electrice.

Contractul de achiziție publică de proiectare și execuție a lucrărilor a fost câștigat de asocierea Lincoln Plus SRL (lider) – Secret Art SRL (asociat) și este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), având o valoare de 20.490.500 lei (fără TVA). Termenul de prestare a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor prevăzute în contract este de 14 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea