Rămâi conectat

Actualitate

Un hotel din ALBA va refuza turiștii austrieci, precum și plata cu cardurile emise de băncile din Austria, ca și protest la refuzul lor de a ne accepta în spațiul Schengen!

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un hotel din ALBA va refuza turiștii austrieci, precum și plata cu cardurile emise de băncile din Austria, ca și protest la refuzul lor de a ne accepta în spațiul Schengen!

Hotel Elisabeta, unul dintre cele mai recunoscute hoteluri din Alba Iulia, a anunțat, în cursul zilei de astăzi, 10 decembrie, o serie de măsuri de protest împotriva turiștilor austrieci, precum și plata cu cardurile emise de băncile austriece.

Măsura vine în urma refuzului acestei țări de accepta țara noastră în spațiul Schengen.

„Cu părere de rău pentru cetățenii austrieci care nu împărtășesc mitocania cancelarului austriac Karl Nehammer,conducerea Hotelului ELISABETA Alba Iulia, informează turiștii austrieci și cele peste 200 de agenții de turism din țară și din străinătate cu care are încheiate contracte de colaborare:

– începând cu data de 01.01.2023, nu va mai onora nicio cerere de rezervare pentru turiștii austrieci pe o perioada nedeterminată
– nu va mai accepta plata cu carduri emise de către instituțiile bancare austriece!

Recurgem la aceste masuri in semn de protest fata de votul negativ al Austriei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen.”, au scris reprezentanții Hotel Elisabeta, pe facebook.

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea