Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Un fost primar din Alba a contestat în justiţie ordinul emis de prefect prin care i-a încetat mandatul de la conducerea primăriei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dănuţ Bârzan (PSD), fostul primar al comunei Lupşa, a contestat în justiţie ordinul emis de prefectul Dănuţ Hălălai prin care s-a constatat încetarea mandatului de la conducerea primăriei.

Bârzan a depus la Tribunalul Alba, în 12 noiembrie 2018, o cerere având drept obiect anularea actului administrativ, respectiv a ordinului nr. 368 emis de prefectul judeţului în 24 octombrie 2018. Instanţa urmează să aloce un prim termen de judecată în perioada următoare.

Dănuţ Bârzan a pierdut mendatul de primar după ce raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care a fost găsit în conflict de interese, a rămas definitiv, în luna septembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ulterior emiterii ordinului de către prefect, Consiliul Local Lupşa l-a desemnat pe viceprimarul Radu Penciu (ALDE) pentru a prelua atribuţiile de primar. De asemenea, consilierul local Gheorghe Giurgiu (PNL) a fost desemnat să preia atribuţiile funcţiei de viceprimar.

Un număr de şapte consilieri locali din totalul de 13 s-au întrunit în 7 noiembrie şi au decis să îl desemneze pe Giurgiu Gheorghe Nicolae (PNL) pentru a prelua atribuţiile viceprimarului. Acesta a fost votat de cinci consilieri de la PNL, unul de la PMP şi unul de la UNPR.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea