// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
ALBAFEST - 2019

Un fost primar din Alba a contestat în justiţie ordinul emis de prefect prin care i-a încetat mandatul de la conducerea primăriei

Dănuţ Bârzan (PSD), fostul primar al comunei Lupşa, a contestat în justiţie ordinul emis de prefectul Dănuţ Hălălai prin care s-a constatat încetarea mandatului de la conducerea primăriei.

Bârzan a depus la Tribunalul Alba, în 12 noiembrie 2018, o cerere având drept obiect anularea actului administrativ, respectiv a ordinului nr. 368 emis de prefectul judeţului în 24 octombrie 2018. Instanţa urmează să aloce un prim termen de judecată în perioada următoare.

Dănuţ Bârzan a pierdut mendatul de primar după ce raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, prin care a fost găsit în conflict de interese, a rămas definitiv, în luna septembrie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ulterior emiterii ordinului de către prefect, Consiliul Local Lupşa l-a desemnat pe viceprimarul Radu Penciu (ALDE) pentru a prelua atribuţiile de primar. De asemenea, consilierul local Gheorghe Giurgiu (PNL) a fost desemnat să preia atribuţiile funcţiei de viceprimar.

Un număr de şapte consilieri locali din totalul de 13 s-au întrunit în 7 noiembrie şi au decis să îl desemneze pe Giurgiu Gheorghe Nicolae (PNL) pentru a prelua atribuţiile viceprimarului. Acesta a fost votat de cinci consilieri de la PNL, unul de la PMP şi unul de la UNPR.

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Un fost primar din Alba a contestat în justiţie ordinul emis de prefect prin care i-a încetat mandatul de la conducerea primăriei

  1. gogu 15.11.2018 la 14:54

    ACEST COMUNIST ESTE MAI TARE CA TOTI IN TARA ASTA.MAI TOV BARZAN ,INAINTE INVATA LEGISLATIE APOI FA CONTESTATI,S-AU AI PIERDUT CIOLANUL SI ACUM TE VEZI UN ,,NIMENI,,! TOV BARZAN ,,UN NIMENI,, AI FOST SI INAINTE!!,TE-AI BAGAT IN SEAMA SI ACUM ESTE MARE ,,PRIMAR,, RUSINE SA-TI FIE,CREDEAI CA ITI ANGAJEZI TOT NEAMUL IN PRIMARIE,TOV PRIMAR?!

  2. Cetateanul 18.11.2018 la 9:40

    Chiar ca nu stii manevra legea. Primarul din Cetatea de Balta si-a angajat sotia prin concurs pe un post nou infiintat (relatii cu publicul) si l-a pus pe viceprimar sa semneze actele de angajare. Asa totul a devenit legal.