Un fost deținut care a solicitat despăgubiri de 400.000 de lei pentru condițiile din închisori a primit daune morale de 500 de euro

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Un fost deținut trimis în judecată pentru proxenetism, trafic de minori şi act sexual cu un minor care a solicitat despăgubiri de 400.000 de lei pentru condițiile din închisori a primit daune morale de 500 de euro. Hotărârea a fost pronunțată la Tribunalul Alba și poate fi contestată la Curtea de Apel.

Un fost condamnat care a dat în judecată statul român prin Ministerul Finanțelor Publice, trei penitenciare și Ministerul Afacerilor Interne a obținut daune morale de 500 de euro pentru condițiile pe care le-ar fi avut în perioada cât a fost deținut. P. Tibor solicită pretenţii financiare în valoare de 400.000 de lei mai multor instituţii: statul român prin Ministerul Finanţelor, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Penitenciarul Aiud, Penitenciarul Gherla, Penitenciarul Bârcea Mare (Deva) şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Fostul deţinut cere daune compensatorii pentru condiţiile improprii din penitenciarele unde a fost deţinut în perioada executării pedepsei, dar şi pentru perioada în care a fost în arestul poliţiei. Bărbatul a fost trimis în judecată în luna mai 2012 pentru proxenetism, trafic de minori şi act sexual cu un minor. A fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în 2013 și a fost eliberat condiționat în 2015.

Acțiunea a fost deschisă la Tribunalul Alba, care a pronunțat o primă decizie în 8 noiembrie 2017. ”Admite în parte acţiunea formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâţii statul român prin Ministerul Finanţelor Publice – prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Penitenciarul Deva şi în consecinţă: Obligă pârâţii la plata în favoarea reclamantului, a sumei reprezentând contravaloarea a 500 euro la data plăţii, cu titlu de daune morale”, se afirmă în minuta hotărârii de la Tribunalul Alba.

Instanța a respins acțiunea reclamantului în contradictoriu cu Penitenciarele din Aiud și Gherla.

Decizia Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

mike 19 noiembrie 2017 at 3:37

Mai judecatorilor sunteti bine cu creierul???? Auzi daune morale — DAUNE MORALE PENTRU MINORUL DIN POVESTE — cit a-ti dati??? HA??? Am ajuns sa cocolosim fapte penale savirsite -de niste -BESTII- si sa dam bani pentru daune morale — OARE CINE E MORAL DOMNILOR?? IMPUTITUL ASTA DESCREIERAT –SAU VICTIMELE?? — Chiar sunteti bine cu capul si creierasele alea sensibile –dar nu la ce trebuie ci la ce nu trebuie — Oare ce a crezut -PEDOFILUL- ca la inchisoare e ca la hotel?? si trebuie retribuit pentru fapte antisociale?? SAU PEDEPSIT ASPRU CA SA INVETE MINTE?? ce mama zmeului de judecatori sunteti?? tip romanesc — toate pe dos — Ura Romania tembelii te conduce cum vor ei!!!

Nelu 19 noiembrie 2017 at 10:28

Oricum ln alba tiganii sa u impus ln fata romanilor foarte tare de vreo cativa ani asa ca …

Comentariile sunt oprite