Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un fost deținut care a solicitat despăgubiri de 400.000 de lei pentru condițiile din închisori a primit daune morale de 500 de euro

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un fost deținut trimis în judecată pentru proxenetism, trafic de minori şi act sexual cu un minor care a solicitat despăgubiri de 400.000 de lei pentru condițiile din închisori a primit daune morale de 500 de euro. Hotărârea a fost pronunțată la Tribunalul Alba și poate fi contestată la Curtea de Apel.

Un fost condamnat care a dat în judecată statul român prin Ministerul Finanțelor Publice, trei penitenciare și Ministerul Afacerilor Interne a obținut daune morale de 500 de euro pentru condițiile pe care le-ar fi avut în perioada cât a fost deținut. P. Tibor solicită pretenţii financiare în valoare de 400.000 de lei mai multor instituţii: statul român prin Ministerul Finanţelor, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Penitenciarul Aiud, Penitenciarul Gherla, Penitenciarul Bârcea Mare (Deva) şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Fostul deţinut cere daune compensatorii pentru condiţiile improprii din penitenciarele unde a fost deţinut în perioada executării pedepsei, dar şi pentru perioada în care a fost în arestul poliţiei. Bărbatul a fost trimis în judecată în luna mai 2012 pentru proxenetism, trafic de minori şi act sexual cu un minor. A fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în 2013 și a fost eliberat condiționat în 2015.

Acțiunea a fost deschisă la Tribunalul Alba, care a pronunțat o primă decizie în 8 noiembrie 2017. ”Admite în parte acţiunea formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâţii statul român prin Ministerul Finanţelor Publice – prin Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Penitenciarul Deva şi în consecinţă: Obligă pârâţii la plata în favoarea reclamantului, a sumei reprezentând contravaloarea a 500 euro la data plăţii, cu titlu de daune morale”, se afirmă în minuta hotărârii de la Tribunalul Alba.

Instanța a respins acțiunea reclamantului în contradictoriu cu Penitenciarele din Aiud și Gherla.

Decizia Tribunalului poate fi contestată la Curtea de Apel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea