Rămâi conectat

Politică Administrație

Un edil din Apuseni riscă să fie condamnat pentru că și-a angajat soția la primărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a respins acţiunea formulată de primarul comunei Lupșa, din județul Alba, prin care Dănuţ Vasile Bârzan a contestat raportul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care în noiembrie 2015 a constat că se află în stare de incompatibilitate. Motivul invocat de ANI se referă la faptul că edilul și-a angajat propria soție la primărie.

”Respinge, ca nefondată, acţiunea formulată de reclamantul Bârzan Dănuţ – Vasile, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate, cu sediul în Bucureşti, B-dul Lascăr Catargiu, nr.15, sector 1. Respinge cererea reclamantului privind acordarea cheltuielilor de judecată. Cu drept de recurs, în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Alba Iulia, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţă publică, azi 07.03.2016”, se arată în decizia instanței de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit raportului întocmit de ANI, ”în calitate de primar, a emis la data de 7 februarie 2013 dispoziția privind încadrarea soției sale pe perioadă determinată, pe postul de referent la Compartimentul Urbanism: cadastru, publicitate imobiliară și fond funciar din cadrul Primăriei Comunei Lupșa, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. Mai mult, anterior emiterii dispoziției din data de 7 februarie 2013, BÂRZAN DĂNUȚ VASILE a semnat, în calitate de primar, mai multe documente ce au stat la baza concursului de ocupare a postului temporar vacant. Soția persoanei evaluate a obținut, începând cu data de 11 februarie 2013, venituri salariale în cuantum de 24.031 lei”.

S-a întîmplat și la “case” mai mari

În luna martie 2016, președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Ioan Cindrea a fost schimbat din funcție prin ordin de Prefect, după ce a fost condamnat definitiv de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că şi-a angajat nelegal soţia la biroul său parlamentar, pe când era deputat PSD. (TB)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea