Rămâi conectat

Cultură Educație

”Un copil, un cântec, o minune”, la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ArteRecent, la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia a avut loc Concursul județean „Un copil, un cântec, o minune”. El s-a derulat pe două secțiuni – „Folclorul copiilor” (muzică), la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, şi „Micul artist” (arte plastice), în cadrul liceului.  

Despre acesta, prof. Cristina Florea a declarat: „Concursul l-am gândit ca pe un mod de echilibrare a ce se întâmplă în ciclul primar, unde româna și matematica își iau «partea leului». Numărul mare de ore afectat acestor discipline, dar și «suplimentele» adăugate de noi, învățătorii, acelorași materii, din dorința de a-i desăvârși pe copii ca ligviști și matematicieni, afectează universul copilăriei în care jocul, muzica și mișcarea reprezintă chintesența. Chiar dacă planurile-cadru prevăd ore pentru asemenea activităţi, există o practică greșită a dascălilor de a transforma aceste ore în lecții de pregătire la matematică și gramatică.

Credem că se exagerează și din pricina multelor concursuri în aceste domenii, ce alimentează setea profesorilor de-a obține premii. Am conceput, aşadar, concursul spre a stimula interesul pentru orele de muzică și mișcare a învățătorilor, dar și pentru a arăta cât de minunat poate fi un copil cu voce şi auz muzical, cu bucurie în mișcare și privire. Am vrut, simultan, ca elevii să se manifeste ca un grup, pentru integrarea lor într-o societate unită, nu individualistă, cum tinde să devină”.

Concursul s-a finalizat la Casa de Cultură a Studenților, în prezenţa unui public numeros. Coordonatorii lui, prof. Cristina Florea și Georgeta Mărginean, au răsplătit copiii și dascălii din învățământul preșcolar și primar al Albei cu premii, diplome, cupe și aplauze. (I.A.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea