Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba și-a însușit aproape 5.000 de lei din încasările barului la care lucra: Sfidarea organelor judiciare l-a costat libertatea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat din Alba și-a însușit aproape 5.000 de lei din încasările barului la care lucra: Sfidarea organelor judiciare l-a costat libertatea

Un bărbat din Alba a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare cu executare în regim de detenţie pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, după ce și-a însușit aproape 5.000 de lei din încasările barului la care lucra și nu s-a prezentat la judecată pentru a-şi exprima acordul cu privire la disponibilitatea de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, continuând să sfideze organele judiciare.

În actul de sesizare s-a arătat, în esență, că în noaptea de 09/10.01.2019, în calitate de angajat ca barman, inculpatul şi-a însuşit suma de 4.880,08 lei din încasările aferente zilei de 09.01.2019 de la punctul de lucru, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 4.880,08 lei.

Reprezentantul persoanei vătămate a sesizat telefonic fapta comisă prin intermediul SNUAU 112, iar ulterior s-a deplasat la sediul Poliţiei, unde a depus o plângere penală în acest sens. Cu această ocazie, a pus la dispoziţia organelor de cercetare penală imaginile înregistrate de camerele de supraveghere video din local, care atestă fapta reclamată.

De asemenea, se reține că la data de 12.01.2019, organele de poliţie l-au identificat pe inculpat la adresa sa de domiciliu, şi au întocmit un proces-verbal de investigaţii, în care acesta a confirmat că şi-a însuşit încasările zilei de 09.01.2019 în cuantum de aproximativ 5.000 lei de la punctul de lucru al barului şi a oferit detalii suplimentare legate de activităţile sale din cursul zilei de 10.01.2019. De asemenea, acesta a menţionat că în posesia sa se aflau la acel moment câteva obiecte ce aparţineau de drept reprezentanţilor firmei. La data de 17.01.2019, organele de cercetare penală s-au deplasat din nou la domiciliul inculpatulu, ocazie cu care au ridicat obiectele pe care acesta trebuia să le restituie reprezentanţilor firmei.

Din declaraţia reprezentantului persoanei vătămate rezultă faptul că în data de 10.01.2019, în jurul dimineţii, a ajuns la biroul societăţii, ocazie cu care a fost informată de către contabilă că plicul cu încasările de la bar aferente zilei de 09.01.2019 nu poate fi găsit.

Inculpatul a fost citat procedural în mod repetat în vederea prezentării sale la organele de urmărire penală și în fața instanței de judecată, însă nu s-a prezentat, deși s-a luat inclusiv legătura telefonică cu acesta.

În ceea ce priveşte individualizarea judiciară a executării pedepsei, instanţa reţine că deşi raportat la infracțiunea săvârşită s-ar fi impus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, o atare modalitate de individualizare judiciară nu este posibilă în cauză, în condiţiile în care în pofida multiplelor demersuri efectuate de către instanţă, inculpatul nu s-a prezentat la judecată pentru a-şi exprima acordul cu privire la disponibilitatea de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, continuând să sfideze organele judiciare, cum de altfel a făcut și în cursul urmăririi penale.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Strigăt disperat al unei tinere din Alba, pentru cei 75 de câini pe care îi îngrijește: ”Mi se rupe sufletul de ei, stau și așteaptă un om al lor”. Adăpostul, inundat după ploaia de vineri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Strigăt disperat al unei tinere din Alba, pentru cei 75 de câini pe care îi îngrijește: ”Mi se rupe sufletul de ei, stau și așteaptă un om al lor”. Adăpostul, inundat după ploaia de vineri Ploaia torenţială de vineri după-masa a creat mari probleme la adăpostul de animale al Asociației Help 4 Strays din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea