Rămâi conectat

Actualitate

Un bărbat din Alba și-a atacat tatăl vitreg cu toporul şi a ajuns la închisoare. La ce concluzii au ajuns anchetatorii în două expertize medicale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat din Alba și-a atacat tatăl vitreg cu toporul şi a ajuns la închisoare. La ce concluzii au ajuns anchetatorii în două expertize medicale

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din Alba a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor.

Victima acestuia a fost tatăl său vitreg. Anchetatorii au reţinut că, în noaptea de 01/02 ianuarie 2021, aflându-se la locuinţa comună din comuna Albac, sat Faţă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unor discuţii contradictorii, inculpatul (B. Petrişor) i-a aplicat lovituri cu pumnii şi cu un topor în cap tatălui său vitreg, cauzându-i acestuia leziuni traumatice la nivelul feţei.

Ca urmare a administrării unui probatoriu complex (mai multe expertize de specialitate), la data de 27 mai 2021, procurorul criminalist a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore, iar apoi s-a dispus aretarea preventive. Ancheta a fost una complexă din cauza faptului că au fost făcute două experitze pentru a se stabili dacă bărbatul a avut discernământ, când şi-a lovit tatăl cu pumnii şi toporul. Potrivit expertizei de la Alba bărbatul nu ar fi avut discernământ, dar în urma unei expertize secundare realizate la Cluj, medicii au concluzionat că B. Petrişor a avut discernământ când şi-a atacat tatăl vitreg. În 13 ianuarie 2021, Tribunalul Alba a dispus faţă de bărbat luarea măsurii de siguranţă provizorie a obligării la tratament medical şi l-a obligat să urmeze în mod regulat un tratament prescris de un medic de specialitate, până la însănătoşire ori obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

”Când a ajuns acasă, inculpatul, care era sub influenţa băuturilor alcoolice, a început să-i reproşeze victimei că este vinovată de decesul mamei sale, deces survenit în urmă cu 11 ani. Acesta l-a întrebat pe tatăl său dacă, în situaţia în care ar fi expus la un pericol, în sensul că ar fi agresat de alte persoane, victima ar sări în apărarea sa, răspunsul acestuia fiind negativ.

Victima l-a rugat pe fiul său să îl lase în pace, însă acesta a lovit-o cu palma peste obraz şi a ieşit din casă. În scurt timp, a revenit în locuinţă, înarmat cu un topor, ameninţând-o pe victimă că o să o omoare şi s-a năpustit asupra ei. Bărbatul s-a ridicat de pe pat, pentru a se apăra, reuşind să efectueze o eschivă spre dreapta, însă nu a putut să evite în totalitate lovitura aplicată cu toporul, pe care îl ţinea cu ambele mâini.

A fost lovit cu toporul în zona capului, respectiv a frunţii şi a nasului”, se precizează în rechizitoriu.

Vârstnicul a rămas inconştient pentru o anumită perioadă, apoi s-a îmbrăcat şi mers în centrul satului, la dispensarul din comună, pentru a primi îngrijiri medicale.

Întrucât nu era nimeni acolo, bărbatul l-a rugat pe fiul său vitreg, care între timp coborâse şi el în centrul comunei, să sune la 112 pentru a chema salvarea. Cei doi au rămas împreună în acel loc până la sosirea poliţiei şi a ambulanţei.

În plus faţă de condamnare, B. Petrişor mai trebuie să îi plătească tatălui vitreg daune morale în valoare de 1.050 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea