Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba a profitat de încrederea unui vârstnic, i-a furat cardul și a făcut shopping de 7.000 de lei: Iertat pentru furt, condamnat pentru cumpărături

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba a profitat de încrederea unui vârstnic, i-a furat cardul și a făcut shopping de 7.000 de lei: Iertat pentru furt, condamnat pentru cumpărături

Un bărbat din Alba a fost condamnat la un an şi 7 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos. Acesta fusese acuzat și de furt, însă s-a împăcat cu victima.

Sentința Judecătoriei Alba Iulia a fost pronunțată în data de 11 august, iar motivarea fost făcută publică pe portalul just.ro.

La data de 22.02.2020, în jurul orei 18:30, în timp ce se afla la domiciliul persoanei vătămate și profitând de neatenția acesteia, inculpatul a sustras un telefon mobil și un portmoneu în care se afla suma de 50 de lei, un card bancar, cartea de identitate și cardul de sănătate.

Ulterior, la data de 23.02.2020, inculpatul, folosindu-se de cardul bancar sustras de la persoana vătămată, a efectuat cumpărături online în valoare totală de 6.999 lei.

Cu ocazia audierii persoanei vătămate s-a stabilit faptul că, la data de 22.02.2020, în jurul orei 18:30, stătea pe o banca aflată în apropierea străzii Rozelor când, la un moment dat, persoana vătămată a fost abordată de către inculpat, care s-a oferit să o ajute să se deplaseze la domiciliu, lucru pe care aceasta l-a acceptat, întrucât nu se simțea bine.

Astfel, însoțită de inculpat, persoana vătămată s-a deplasat la domiciliu, loc în care, profitând de faptul că a observat unde persoana vătămată îşi ținea portmoneul, inculpatul i-a sustras portmoneul în care se afla suma de 50 de lei, un card bancar și documente personale.

A 2-a zi, respectiv în data de 23.02.2020, observând faptul că nu își găsește portmoneul, persoana vătămată s-a deplasat la unitatea bancară ce a emis cardul, ocazie cu care a aflat faptul că instrumentul de plată a fost folosit pentru efectuarea unor cumpărături în valoare de aproximativ 7.000 de lei.

Cu ocazia audierii în cursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut comiterea faptei în modalitatea mai sus descrisă, iar cu ocazia reaudierii persoanei vătămate din data de 10.08.2022, aceasta a declarat că și-a recuperat integral prejudiciul cauzat de inculpat și nu mai dorește să participe în procesul penal.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a olimpiadei de religie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificare la etapa națională a olimpiadei de religie Cinci eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificare la etapa națională a olimpiadei de religie. Alții trei au obținut locul II și o mențiune. Citește și: FOTO Săptămâna Verde la Grădinița ,,Dumbrava minunată” din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea