Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un bărbat dezamăgit că ”nu a avut niciun beneficiu” după ce a „agățat” o femeie pe Facebook, pasibil de închisoare: Proces la Curtea de Apel Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat dezamăgit că ”nu a avut niciun beneficiu” după ce a „agățat” o femeie pe Facebook, pasibil de închisoare: Proces la Curtea de Apel Alba Iulia

Un bărbat din Hunedoara condamnat la închisoare cu executare după ce a șantajat o femeie cu imagini indecente încearcă să scape de detenție la Curtea de Apel Alba Iulia, unde se judecă a doua etapă a procesului.

Are șanse mici să ”rateze” penitenciarul având în vedere gravitatea infracțiunii, precum și faptul că este recidivist. Acesta a ”agățat” pe Facebook o femeie care își promova în online o mică afacere, respectiv o companie care se ocupa cu vânzarea de lingouri de aur.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

După ce au discutat despre afacere, bărbatul s-a arătat interesat să investească și el 20.000 euro în afacere. Relația dintre cei doi a evoluat, în sensul în care, la un moment dat au devenit amanți.

”Inculpatul a abordat-o pe persoana vătămată pe rețeaua de socializare, ocazie cu care cei doi au purtat unele discuții despre viața personală a fiecăruia, discuții în care i-a cerut acesteia să folosească un limbaj vulgar în exprimare, deoarece așa îi place lui, lucru pe care persoana vătămată l-a făcut. Cei doi au purtat mai multe conversații prin mesaje text, în care ambii foloseau un limbaj vulgar, trimițându-și totodată și capturi foto în ipostaze indecente sau fișiere video în astfel de ipostaze”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Deva.

Ulterior, au întreținut de comun acord raporturi sexuale, iar la aproximativ 1-2 zile, în aprilie 2021, femeia a fost contactată din nou de către bărbat i-a cerut să-l împrumute cu suma de 2.000 lei, pentru câteva zile. Femeia a refuzat susținând că nu are suma de bani solicitată.

A picat testul poligraf

A revenit cu aceeași solicitare, amenințând-o că în cazul în care îl refuză, o să-i spună soțului ei faptul că l-a înșelat și îi va trimite acestuia înregistrări video cu raporturile lor intime, înregistrări despre care femeia nu avea cunoștință și nu și-a dat consimțământul să fie realizate.

În final, văzând că victima nu cedează, bărbatul l-a contactat pe soțul acesteia și i-a trimis și fișiere video cu soția sa în ipostaze indecente. Bărbatul a recunoscut, în final, că i-a cerut bani, dar a susținut că nu a șantajat-o. A spus că a luat legătura cu soţul ei deoarece era nervos, şi-a pierdut şi timpul cu ea şi nu a avut niciun beneficiu.

A fost testat și cu detectorul de minciuni, test pe care l-a căzut. ”Interpretarea diagramelor poligraf a evidențiat că răspunsurile acestuia au provocat modificări specifice comportamentului simulat în traseele respiratorii, traseul electrodermal și în traseele cardiovasculare – subiect nesincer”, potrivit sursei citate.

Femeia a spus în instanță că, din cauza şantajului comis de către bărbat, de aproximativ 1 an nu a mai ieşit din casă, ”fiind în depresie, s-a îngrăşat circa 20 de kilograme, iar căsnicia sa s-a deteriorat considerabil, ajungând de mai multe ori în pragul divorţului din cauza modului în care a înţeles să acţioneze în scopul de a obţine venituri”. A mai susținut că are afecţiuni cardiace, fiind pensionată de boală în urma unui stop cardiorespirator din anul 2012.

În aceste condiții, bărbatul a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 3 ani și 3 luni de închisoare în regim de detenție. A mai fost obligat să plătească victimei sale daune morale în valoare de 5.000 de euro. Hotărârea definitivă va fi pronunțată până la sfârșitul acestui an.

Sursa: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea