Un albaiulian riscă să fie închis de la o lună la 3 luni sau amendat – A găsit pe stradă un telefon mobil și nu l-a predat proprietarului sau autorităților

Poliţiştii din Abrud l-au identificat pe un bărbat din Alba Iulia ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de „însuşirea bunului găsit”. Acesta ar fi găsit un telefon mobil şi nu l-a predat, în termen de 10 zile, celui ce l-a pierdut sau autorităţilor.

La data de 6 martie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud l-au identificat pe un bărbat de 38 de ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de „însuşirea bunului găsit”.

Se pare că, în noaptea de 17/18 februarie a.c., bărbatul ar fi găsit un telefon mobil, în valoare de 2.000 de lei, ce fusese pierdut, pe o stradă din Abrud, de către un tânăr.

Bărbatul nu a făcut demersuri pentru a-l identifica pe proprietarul de drept al telefonului şi nici nu l-a predat autorităţilor, în termenul de 10 zile, prevăzut de lege, însuşindu-şi-l.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte prevederile art. 243 din Codul Penal, potrivit căruia „fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă de sancţionează şi însuşirea, pe nedrept, a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...