Rămâi conectat

Curier Județean

Un albaiulian riscă să fie închis de la o lună la 3 luni sau amendat – A găsit pe stradă un telefon mobil și nu l-a predat proprietarului sau autorităților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Poliţiştii din Abrud l-au identificat pe un bărbat din Alba Iulia ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de „însuşirea bunului găsit”. Acesta ar fi găsit un telefon mobil şi nu l-a predat, în termen de 10 zile, celui ce l-a pierdut sau autorităţilor.

La data de 6 martie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud l-au identificat pe un bărbat de 38 de ani, din Alba Iulia, ca persoană bănuită de comiterea infracțiunii de „însuşirea bunului găsit”.

Se pare că, în noaptea de 17/18 februarie a.c., bărbatul ar fi găsit un telefon mobil, în valoare de 2.000 de lei, ce fusese pierdut, pe o stradă din Abrud, de către un tânăr.

Bărbatul nu a făcut demersuri pentru a-l identifica pe proprietarul de drept al telefonului şi nici nu l-a predat autorităţilor, în termenul de 10 zile, prevăzut de lege, însuşindu-şi-l.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte prevederile art. 243 din Codul Penal, potrivit căruia „fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

Cu aceeaşi pedeapsă de sancţionează şi însuşirea, pe nedrept, a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea