Ultima iarnă cu încălzire subvenționată de primării. Din aprilie, anul viitor, subvenția va fi retrasă

Iarna aceasta va fi ultima în care municipalităţile vor putea subvenţiona agentul termic pentru încălzirea populaţiei. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul energiei (ANRE) au anunţat că subvenţia va fi retrasă din aprilie anul viitor şi că se vor acorda ajutoare financiare de încălzire doar familiilor care se înscriu în categoria de consumator vulnerabil. 

Şefa Serviciului de Eficienţă Energetică din cadrul ANRE, Mirela Pleşca, a precizat că, în prezent, este în dezbatere legislaţia secundară privind noţiunea de “consumator vulnerabil”.

În prezent, ajutorul lunar pentru energie termică se acordă doar în stiuaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 1,572 ISR in cazul familiilor şi 2,164 ISR în cazul persoanei singure. Având în vedere că, în momentul de faţă, valoarea ISR este de 500 lei, venitul net trebuie să fie de maxim 786 lei în cazul familiilor şi de maxim 1.082 lei in cazul persoanei singure.

În cazul în care consumatorii utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, atunci venitul lor trebuie să fie cuprins între 0 şi 615 lei. Aceeasi condiţie se aplică şi consumatorilor care folosesc energie electrică, conform avocatnet.ro

Ajutorul se acordă doar pentru locuinţa de domiciliu sau, după caz, de reşedintă. Ajutorul pentru încălzirea locuinţei poate fi solicitat anual până la data de 16 octombrie.

sursa: capital.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

dolfi 13 octombrie 2017 at 21:05

ma mir… Parazitii s-au obisnuit sa stea la caldurica iarna de iarna in timp ce fraierii cu carte de munca trag la jug si clantzane de frig.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...