Rămâi conectat

Actualitate

Ucraina ar putea renunța la aderarea în NATO. Negocierile dintre Rusia și Ucraina:  „La jumătatea drumului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ucraina ar putea renunța la aderarea în NATO. Negocierile dintre Rusia și Ucraina:  „La jumătatea drumului”

Moscova și Kievul sunt „la jumătatea drumului” în a cădea de acord asupra problemei demilitarizării Ucrainei, iar opiniile lor sunt cel mai aliniate cu privire la neutralitatea Ucrainei și renunțarea la aderarea la NATO, spune negociatorul rus Vladimir Medinski, potrivit BBC.

Agenția de știri rusă Interfax îl citează pe Medinsky spunând că echipele de negociere au discutat despre garanții de securitate în cazul în care Ucraina nu mai încearcă să se alăture alianței militare occidentale.

Președintele Vladimir Putin i-a spus ieri președintelui turc Recep Tayyip Erdogan care sunt cerințele precise ale Rusiei pentru un acord de pace cu Ucraina.

Principalul este acceptarea de către Ucraina că ar trebui să fie neutră și să nu solicite aderarea la NATO. Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a recunoscut deja acest lucru.

Există și alte cerințe în această categorie, care în cea mai mare parte par să fie elemente pentru ca partea rusă să iasă basma curată. Ucraina ar trebui să treacă printr-un proces de dezarmare pentru a se asigura că nu este o amenințare pentru Rusia. Ar trebui să existe protecție pentru limba rusă în Ucraina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce este furtuna electrică și când ajunge în România. „Cupola de foc” va trece și îi iau locul vijeliile, ploile abundente cu tunete şi fulgere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce este furtuna electrică și când ajunge în România. „Cupola de foc” va trece și îi iau locul vijeliile, ploile abundente cu tunete şi fulgere Vremea caniculară îi face pe români să se întrebe când vin ploile. Conform specialiştilor vom avea parte de un nou fenomen special – furtuna electrică. Aceasta va ajunge în România […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea