Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ucraina a început exportul de energie electrică, prin România, către Uniunea Europeană. Anunțul președintelui Zelenski

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Ucraina a început exportul de energie electrică, prin România, către Uniunea Europeană. Anunțul președintelui Zelenski

Președintele Volodimir Zelenski a anunțat în cursul serii de joi, faptul că Ucraina a început să exporte energie electrică în mod „semnificativ” spre Uniunea Europeană, prin România.

”S-a făcut un pas important în apropierea noastră de Uniunea Europeană” joi, a afirmat preşedintele Ucrainei, ţară a cărei candidatură la UE a fost susţinută săptămâna trecută de Cei 27.

Kievul ”a început să exporte într-un mod semnificativ energie electrică spre teritoriul UE, spre România”, iar ”aceasta este doar o primă etapă”, a spus el într-o videoconferinţă.

”Ne pregătim să creştem livrările”, a adăugat Zelenski, subliniind că electricitatea ucraineană poate înlocui o parte considerabilă din gazul rusesc consumat de europeni.

”Nu este doar o chestiune de venituri din export pentru noi, este o chestiune de securitate pentru întreaga Europă”, a insistat el.

Reţeaua de electricitate ucraineană a fost conectată la reţeaua europeană la jumătatea lunii martie, ceea ce ar trebui să ajute ţara să îşi menţină funcţionarea în pofida războiului.

Ucraina a fost sincronizată cu reţeaua electrică rusă până la invadarea sa, la 24 februarie, şi apoi a funcţionat autonom.

”De astăzi, Ucraina poate exporta energie electrică spre piaţa UE”, a scris joi pe Twitter preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

”Acest lucru va oferi o sursă suplimentară de energie electrică pentru UE. Şi venituri indispensabile pentru Ucraina. Deci suntem ambele părţi câştigătoare”, a menţionat ea.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea