Rămâi conectat

Actualitate

Turiştii cu pachete de vacanţă, protejaţi de Parlamentul European

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vacantaParlamentul European a aprobat miercuri o propunere legislativă în beneficiul turiştilor care au pachete de vacanţă, ce are în vedere, printre altele, asigurarea lor dacă operatorul dă faliment şi protecţia împotriva unor creşteri majore de preţuri sau a unor modificări ale zborurilor.

Propunerea are în vedere asigurarea turiştilor dacă operatorul dă faliment, protecţia împotriva unor creşteri majore de preţuri sau a unor modificări ale zborurilor şi precizarea drepturilor în circumstanţe speciale, informează PE.

Potrivit sursei citate, regulile UE prezente privind pachetele de vacanţă datează din 1990. De atunci, zborurile ieftine au luat amploare, iar vânzările pe internet sau modificat substanţial modul în care turiştii planifică şi cumpără vacanţele. Cu toate acestea, arată PE, multe dintre aceste pachete alcătuite pe internet nu fac subiectul regulilor actuale şi turiştii riscă să rămână într-o zonă legală „gri” care poate fi costisitoare.

Directiva actualizată va extinde definiţia pachetelor de vacanţă pentru a include cele mai multe tipuri de aranjamente de călătorie alcătuite din diferite elemente, cum ar fi zboruri, cazare şi închiriere de maşini, pentru a proteja turiştii în cazul unor probleme. Deputaţii europeni au insistat, de asemenea, ca turiştii să fie informaţi în mod detaliat, înainte de încheia un contract, dacă aranjamentele lor de călătorie nu reprezintă un pachet şi nu oferă acelaşi nivel de protecţie.

„Modificarea definiţiei clarifică acum ce reprezintă un pachet de vacanţă. Turiştii trebuie să fie informaţi despre drepturile lor şi cum sunt asiguraţi. Directiva actualizată are în vedere un înalt nivel de protecţie a consumatorilor şi o detaliată informare a lor”, a spus raportorul Hans-Peter Mayer.

Conform noii propuneri legislative, aprobată cu 610 voturi „pentru”, 58 „contra” şi 13 abţineri, turiştii sunt repatriaţi dacă organizatorul vacanţei dă faliment pe durata acesteia. Totodată, dacă este posibil, turiştii ar trebui să aibă opţiunea de a continua călătoria înainte de a se întoarce acasă.

 Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea