Rămâi conectat

Curier Județean

Turist maghiar rătăcit în zona Rimetea, recuperat de Salvamont Alba. Rămăsese blocat în zona Piatra Secuiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

piatra secuiuluiServiciul Salvamont Alba a fost solicitat să intervină luni, 16 mai, în jurul orei 22.30, în zona Rimetea, pentru a recupera un turist rătăcit în masivul Piatra Secuiului.

Turistul plecase, în cursul zilei de luni, de la pensiunea în care era cazat, pentru a parcurge un traseu în zona Piatra Secuiului și nu s-a mai întors. Prietenii săi, sesizând întârzierea turistului, au plecat să-l caute și au constatat că acesta rămăsese blocat în zona de creastă a masivului, de unde semnaliza cu lanterna.

Au alertat serviciul Salvamont Alba prin dispeceratul de urgență 112 și o echipă de 5 salvamontiști s-a deplasat în zonă.

Din cauza timpului nefavorabil, cu vânt puternic, a traseului foarte accidentat, presărat cu pietre și frunziș umed, echipa Salvamont Alba a avut nevoie de aproximativ două ore și jumătate pentru a ajunge la turistul rătăcit. Acesta, cetățean maghiar, în vârstă de 21 de ani,  a fost preluat de echipajul Salvamont și după încă aproximativ o oră a ajuns în siguranță la pensiunea de unde plecase.

Din fericire, acest episod s-a terminat cu bine și turistul nu a fost rănit. Zona Piatra Secuiului este una foarte periculoasă, dacă nu sunt respectate regulile de bază de deplasare pe munte și dacă nu este respectat marcajul turistic. Acest eveniment neplăcut putea fi evitat dacă erau respectate câteva reguli de bază. Fac încă o dată apel la iubitorii drumețiilor să se echipeze corespunzător atunci când pleacă pe munte, mai ales că vremea este încă rece, și să respecte întotdeauna marcajele turistice” – a declarat Lucian Forda, Șeful Serviciului Public Salvamont Alba.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea