Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Tur de forţă al primarului Gheorghe Rotar la ministere: noi orizonturi investiţionale în municipiul Blaj în anul 2012

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Primarul municipiului Blaj a încheit ieri, 24 ianuarie, o zi deosebit de fructuoasă din perspectiva dezvoltării economice şi sociale pe termen mediu, printr-o întrevedere cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. Tema discuţiei a fost acordarea de facilităţi fiscale pentru noile investiţii care vor fi derulate în acest an la Blaj şi care vor asigura sute de noi locuri de muncă. Întâlnirea finală pe acest subiect va avea loc săptămâna viitoare, în 31 ianuarie, tot la Bucureşti şi se va desfăşura în aceeaşi formulă.
„Nu este nicio noutate pentru nimeni că întreaga activitate a administraţiei publice locale este centrată, la Blaj, pe dezvoltare economică drept bază pentru creşterea nivelului de trai al cetăţenilor. Nu văd niciun motiv ca Blajul să se mulţumească doar cu investiţiile străine pe care le are în prezent. Ne dorim mai mult şi există toate şansele ca obiectivul acesta să se îndeplinească”, a declarat primarul Blajului, Gheorghe Rotar.
La Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, primarul Gheorghe Rotar s-a întâlnit cu secretarul de stat Eugen Curteanu, de la care a primit o informare cu privire la programul guvernamental „Reabilitare şi modernizare 10.000 km de drumuri de interes judeţean şi drumuri de interes local”. Blajul a aplicat pentru acest program cu 6 proiecte de reabilitarea unor străzi. Toate acestea au fost declarate eligibile şi, în prezent, se derulează procedurile de licitaţie a lucrărilor.
La Ministerul Transporturilor, după o întâlnire cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), primarul Gheorghe Rotar a primit confirmarea că şoseaua ocolitoare a municipiului Blaj va fi inclusă cu o primă tranşă de finanţare la rectificarea bugetară din luna augur, urmând ca lucrările efective să demareze la începutul anului 2013.
De asemenea, primarul Gheorghe Rotar a avut o întrevedere şi cu noul director al Companiei Naţionale de Investiţii, cu privire la stadiul implementării unei noi investiţii la cel mai prestigios liceu din Blaj  – Colegiul Naţional „I.M. Clain”, unde anul acesta vor începe lucrările la o sală de sport.
În tot acest timp, aparatul de specialitate al Primăriei Blaj pregăteşte toată documentaţia pentru bugetul local al municipiului, corespunzător anului 2012, proiect care va fi supus aprobării Consiliului Local, în  3 februarie.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea