Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Tudorel Toader a declanșat procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general al României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a decis, în urma evaluării, să-l revoce pe Augustin Lazăr de la conducerea PÎCCJ.

Propunerea de revocare va ajunge pe masa de la Palatul Cotroceni, a președintelui Klaus Iohannis. Dacă-n cazul revocării șefei DNA, nu se cunoștea procedura și a durat mai mult, fiind sesizată CCR, de această dată lucrurile vor fi mai simple. Președintele Klaus Iohannis nu are drept de a refuza această revocare.

Augustin Lazăr este procuror general al României din aprilie 2016. Anterior, el a fost Procuror General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, funcție pe care ar urma să se întoarcă dacă nu va avea o altă variantă.

”Concluzia generală e a necesității de revenire la normalitate, la cunoașterea și respectarea competențelor constituționale, legale și o interpretare și aplicare a legii în baza principiului loialității constituționale” a spus Tudorel Toader. Ministrul Justiției a adăugat că ”prin urmare, considerăm că actele și faptele enumerate în prezentul raport, de netolerat într-un stat de drept. Nu se mai poate susține ocuparea funcției de conducere din Ministrului Public”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea