Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tristețe la Prefectura Alba: Câți angajați ar rămâne fără sporul de Covid-19 dacă acesta va fi eliminat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sporul pentru expunerea la COVID-19 de care beneficiază un număr semnificativ de bugetari români, este primit și la instituțiile publice din județul Alba.

La Prefectura Alba, beneficiază de acest spor un număr de 41 din 48 de angajați. Printre cei care nu se bucură de acest bonus se numără prefectul și subprefectul județului. Potrivit reprezentanților Prefecturii, cuantumul mediu al acestui spor la nivelul instituției este de 500 de lei.

În baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 131/2020, sporul de 30% din salariu se acordă personalului din instituţiile prefectului, iar cei care vor beneficia de acordarea sporului se stabilesc prin ordin al prefectului la propunerea motivată a şefului nemijlocit, din care să rezulte activitatea şi modul de implicare în prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi care au presupus un risc suplimentar şi/sau un volum mai mare de muncă.

În ultimele 24 de ore a apărut în spațiul public informația cum că Guvernul pregătește adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care vor fi eliminate o serie de sporuri, subvenții și indemnizații a lucrătorilor din sectorul public.

Printre sporurile care urmează a fi eliminate se află și sporurile pentru expunerea la COVID-19 acordate angajaților din prefecturi. Astfel acești salariați riscă să rămână fără sporurile „călduțe” primite pe perioada stării de alertă.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un singur caz de RUJEOLĂ în Alba: Peste 60 de cazuri confirmate în 2023 și 2 focare, în rândul populației nevaccinate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un singur caz de RUJEOLĂ în Alba: Peste 60 de cazuri confirmate în 2023 și 2 focare, în rândul populației nevaccinate În județul Alba, în anul 2023, s-au înregistrat 74 de cazuri suspecte de rujeolă, din care 66 de cazuri confirmate. În prezent, este confirmat un singur caz și nici un focar activ. Au fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare