Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tribunalul Alba începe judecata dosarului cu 8 inculpaţi acuzaţi de trafic de droguri de risc şi operaţiuni ilegale cu substanţe etnobotanice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Tribunalul Alba va începe judecarea unui dosar cu opt inculpați acuzați de constituirea unui grup infracţional, trafic de droguri şi op

Curtea de Apel Alba Iulia a respins în 14 septembrie contestația formulată de Dura George Virgil Alin la decizia instanței de fond prin care judecătorul de cameră preliminară a respins excepțiile invocate și a constatat legalitatea sesizării instanței.

Hotârârea definitivă permite alocarea unui termen și demararea cercetării judecătorești. Gruparea a fost destructurată în martie 2016 și a fost trimisă în judecată un an mai târziu. Poliţişti de la BCCO Alba Iulia au efectuat atunci 19 percheziţii la domicilii ale inculpaţilor din Alba, Cluj şi Hunedoara.

Potrivit anchetatorilor, grupul a operat în perioada 2015-2016 în scopul deţinerii şi vânzării de droguri de risc, precum şi pe linia efectuării de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive. Aceştia procurau din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le prepararau, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. În urma percheziţiilor, au fost ridicate două kilograme de substanţe folosite pentru obţinerea produselor finite şi care urmau să fie comercializate consumatorilor de pe raza judeţelelor Alba, Cluj şi Hunedoara.

În laboratorul improvizat ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram. Reţeaua de traficanţi de etnobotanice era formată din 12 membri. Unul dintre aceştia, Călin Opriţa, de 30 de ani, a decedat subit în octombrie 2016, în urma unui infarct.

Cei opt inculpaţi trimişi în judecată la Tribunalul Alba, în 21 martie 2017, sunt: Roşu Alexandru Dumitru, Matei Alexandru Ovidiu, Almăşan Iuliu Gavril, Dura George Virgil Alin, Baciu Alin Daniel, Candrea Sebastian, Gâlea Horia Ionuţ şi Tuhuţ Narcis Evius. Alți trei dintre inculpaţi (Miga Marius Cristian, Pop Mihai Simion, Motrici Ciprian Vasile) au reunoscut faptele şi au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare. Până la pronunțarea unei decizii definitive, persoanele trimise în judecată beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba a fost GĂSITĂ

Bera Larisa

Publicat

în

Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba a fost GĂSITĂ Cătelușa Golden Retriver, Yukanna, a fost găsită vineri seara. Aceasta a fost dată dispărută joi, în zona Galda de Sus. Citește și: FOTO | S-a pierdut Yukanna, cățelușa Golden Retriver de la Salvamont Alba, în zona Galda de Sus. Recompensă pentru informații care duc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea