Tribunalul Alba: Arest prelungit pentru 3 persoane acuzate de trafic de etnobotanice. ”Dragonu” ar urma să fie cercetat sub control judiciar

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Tribunalul Alba a admis luni, 6 august, propunerea procurorilor DIICOT privind prelungirea unor măsuri preventive într-un dosar de trafic de etnobotanice în care sunt cercetați patru bărbați. Instanța a decis prelungirea arestul preventiv cu 30 de zile pentru inculpații Mara Daniel Florin, Dura Ghiţă Simion și Gergely Petru Claudiu, începând cu data de 21.08.2018 şi până la data de 19.09.2018, inclusiv.

De asemenea, în cazul inculpatului Dura George Alin Virgil, zis Dragonu, instanța a respins propunerea procurorilor și a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13.08.2018 şi până în data de 11.09.2018, inclusiv. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel. Dragonu este cercetat pentru infracțiunea de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, după ce a bătut un martor care a dat declarații defavorabile tatălui său, Dura Ghiță Simion.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ceilalți trei inculpați, de 65, 27 şi 22 de ani, sunt cercetați pentru că ar fi procurat, deţinut şi vândut, fără drept, substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. Este vorba despre dosarul de trafic de etnobotanice, deschis în urma percheziţiilor din 30 mai de la Alba Iulia şi Stremţ. În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate 83 de pliculeţe cu substanţă vegetală uscată, dispozitive pentru mărunţit substanţă vegetală, cântare electronice de mare precizie, 5.300 de lei, precum şi telefoane mobile şi laptopuri ce se pare că au fost folosite în activitatea infracţională. Poliţiştii au pus în executare patru mandate de aducere şi au audiat, în calitate de martori, 25 de persoane ce ar fi cumpărat astfel de substanţe interzise, de la persoanele vizate de anchetă.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419