Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tribunalul Alba a început judecata în procesul crimei din Partoș. Lupu Mădălin Miki a recunoscut faptele de care este acuzat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tribunalul Alba a demarat cercetarea judecătorească în dosarul crimei din Partoș, în care este judecat pentru omor calificat, respectiv tentativă la omor calificat, un bărbat în vârstă de 25 de ani din Botoșani.

Infracțiunile săvârșite de Lupu Mădălin Miki au avut loc în 14 iulie 2017, iar victimele acestuia sunt o femeie în vârstă de 80 de ani, care a decedat în urma loviturilor primite și un bărbat de 53 de ani, fiul femeii decedate, care a fost rănit foarte grav. Inculpatul a recunoscut în fața instanței de judecată faptele săvârșite, a precizat că regretă ceea ce s-a întâmplat și a răspuns, pe scurt, la întrebările magistraților.

Acesta a povestit că a intrat în locuința de pe strada Regimentul V Vânători de Munte din cartierul Partoș, exclusiv pentru a sustrage bani. În drumul său, acesta a întâlnit-o mai întâi pe femeie pe care a lovit-o în cap cu o piatră de mari dimensiuni și, după ce a căzut, i-a aplicat mai multe lovituri cu picioarele. Ulterior l-a găsit pe bărbatul în vârstă de 53 de ani pe care, de asemenea, l-a lovit cu piatra și, ulterior, cu pumnii și picioarele. Victima a rămas în stare de inconștiență în locuință, de unde, agresorul, a sustras în total suma de 4.300 de lei. A luat și mai multe haine cu care s-a schimbat, în condițiile în care, cele de pe el erau pline de sânge, după care a părăsit locuința, prin zona din spate, pe unde a și intrat. Fără nicio remușcare, Lupu Mădălin Miki a chemat un taxi și a mers până la Cluj-Napoca, de unde, cu un microbuz, s-a deplasat în județul Botoșani, unde își avea domiciliul. Aici, după două zile, folosind aceeași metodă, a mai săvârșit o crimă, victima acestuia fiind o femeie în vârstă de 71 de ani. Bărbatul a fost prins de polițiștii din Botoșani, iar în timpul audierilor a recunoscut și faptele de la Alba Iulia.

Inculpatul este judecat în paralal cu procesul de la Alba Iulia și la Tribunalul Botoșani, tot pentru omor calificat. În acest dosar, Lupu Mădălin Miki a solicitat în apărarea lui efectuarea unei expertize medico-legale pishiatrice. Instanța a aprobat, la termenul din 11 ianuarie, efectuarea expertizei de către Serviciul de Medicină Legală Botoșani, iar raportul ce va fi prezentat instanței ar urma să stabilească dacă faptele au fost săvârşite cu discernământ. În procesul de la Alba Iulia, inculpatul nu a solicitat, deocamdată, această probă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea