Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Trei șoferi din Alba sunt cercetați de polițiști, pentru infracţiuni rutiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi tineri șoferi din Alba Iulia și Valea Lungă sunt cercetați de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului. Un alt bărbat, din Sebeș, a fost surprins în trafic conducându-și mașina fără a avea permis.

alcooltestPoliţiştii biroului Rutier Alba Iulia au oprit pentru control, noaptea trecută, pe B-dul Ferdinand, un autoturism condus de C.F.I.,un bărbat în vârstă de 30 de ani, din municipiu. În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe numele său fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

R.V.D., în vârstă de 22 de ani, din comuna Valea Lungă, a fost depistat de polițiști, joi seara, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării lui cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Blaj unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de R.V.D. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, au oprit pentru control, joi dimineața, pe strada Luncii, un autoturism condus de B.S., în tânăr în vârstă de 27 de ani, din municipiu. În urma verificărilor efectuate de poliţişti a rezultat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, motiv pentru care pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

De la începutul anului 2015, poliţiştii din judeţul Alba au constatat 79 de infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului şi 110 fapte de natură contravenţională.

Poliţia rutieră Alba reaminteşte conducătorilor auto câteva aspecte legate de conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului şi atrage atenţia cu privire la faptul că activitatea de şofat este incompatibilă cu consumul de alcool:

– Conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice are efecte deosebit de periculoase, întrucât alcoolul încetineşte timpii de reacţie, creează dificultăţi în aprecierea vitezei şi a distanţelor, îngreunează mişcările şi scade capacitatea de concentrare.

– De cele mai multe ori, cei care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice comit încălcări ale regulilor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri riscante sau execută, în mod periculos, virajele, punând în pericol siguranţa traficului rutier.

– Şansele de a fi implicat într-un accident rutier cresc în mod semnificativ în cazul în care s-au consumat băuturi alcoolice.

– Potrivit prevederilor legale, în situaţia în care persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă. Pe timpul cercetării penale, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie.

– În cazul în care conducătorul auto prezintă o îmbibaţie alcoolică sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, fapta constituie contravenţie şi este sancţionată cu 9 până la 20 de puncte amendă, iar ca sancţiune complementară se va dispune suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

– În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, acestea se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea