Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

TREI drumuri județene din Alba, afectate de inundațiile din ultimii ani vor fi refăcute: Licitația de aproape 900.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
TREI drumuri județene din Alba, afectate de inundațiile din ultimii ani vor fi refăcute: Licitația de aproape 900.000 de lei, lansată în SEAP

Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru lucrări pe trei drumuri județene din Alba, care au fost afectate de inundațiile din ultimii ani. Valoarea totală a investiției este de 867.954,05 de lei.

În perioada anilor 2016-2021 pe teritoriul judeţului Alba au avut loc fenomene meteorologice deosebite, precipitaţii de mare intensitate, ploi torenţiale cu antrenare de resturi vegetale, aluviuni şi bolovăniş, care au provocat alunecări de teren, inundaţii fiind afectate părţile carosabile ale drumurilor, podeţe şi ziduri de sprijin.

Pentru înlăturarea obstacolelor de pe sectoarele de drumuri judeţene blocate, refacerea sectoarelor de drum distruse de viiturile puternice în vederea deschiderii circulaţiei, au fost luate măsuri urgente de către administratorul drumurilor judeţene.

În urma Proceselor verbale privind constatarea şi evaluarea pagubelor produse în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase şi a inundaţiilor înregistrate în perioada anilor 2016-2021, au fost emise Hotărâri de Guvern privind alocarea unor sume din Fondul de intervenţii la dispoziţia Guvernului prevăzute în bugetul de stat, pentru Consiliul Judeţean Alba şi unităţile administrative teritoriale din judeţul Alba, afectate de inundaţiile şi fenomenele hidrometeorologice periculoase.

Până la această data au fost cheltuite numai o parte din aceste sume-pentru intervenţiile de urgenţă şi asigurarea circulaţiei pe drumurile respective, urmând ca prin prezenta procedură să fie achiziţionare şi contractate lucrări pentru refacerea zonelor afectate şi asigurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă.

În urma precipitaţiilor de mare intensitate din 15-19 iulie 2021 a fost afectată inclusiv infrastructura judeţeană de transport, respectiv drumurile judeţene DJ 750 A în zona Sohodol şi DJ 750 G în zona Ocoliş, acestea devenind impracticabile pe anumite zone.

Pentru eliminarea efectelor calamităţilor produse şi asigurarea circulaţiei către locuinţele din zonă, în primă fază s-au efectuat de urgenţă, lucrări de refacere a terasamentelor. În acest an, vor fi realizate lucrările necesare pentru aducerea drumurilor judeţene în starea iniţială de viabilitate.

Tot în acea perioadă a fost afectat şi drumul judeţean DJ 107 D, inclusiv Podul de la km 10+530 aflat în extravilanul oraşului Ocna Mureş.în acest an vor fi executate lucrări de reparaţii curente la pod , constând în refacerea culeilor şi a parapeţilor de protecţie.

În conformitate cu „Normativ privind întreţinerea şi repararea drumurilor publice”, ind. AND 554-2002, lucrările de întreţinere periodică a drumurilor, sunt acele lucrări care se execută periodic şi planificat în scopul compensării parţiale sau totale a uzurii produse structurii rutiere, lucrărilor de artă, de siguranţă rutieră şi clădirilor anexe aferente drumurilor.

Obiectul achiziţiei publice: execuţia lucrărilor pentru înlăturarea efectelor calamităţilor naturale pe drumurile judeţene DJ 750 A – Sohodol, DJ 750 G – Ocoliş şi pod pe DJ 107 D.

Lucrările necesare pentru înlăturarea efectelor calamităţilor şi aducerea lor la starea iniţială presupun refacerea sistemului rutier-îmbrăcăminţi asfaltice pe DJ 750 A: Sohodol şi DJ 750 G: Ocoliş pentru aducerea acestora la starea iniţială; la podul de pe drumul judeţean DJ 107 D sunt necesare lucrări de înlociire a parapetului distrus şi protecţie culei.

Cantităţile estimate de lucrări sunt:

Lotul 1 – pe DJ 750 G, pe teritoriul localităţii Ocoliş – cantitatea estimate este de 6.800 mp de strat de legătură BAD25 şi strat de uzură BA 16 , cu reprofilare şi completare strat de fundaţie din piatră.

Lotul 2 – pe DJ 750 A , pe teritoriul localităţilor Sohodol şi Gura Sohodol – cantitatea estimată este de 875,0 mp de strat de legătură BAD25 şi strat de uzură BA 16 , cu reprofilare şi completare strat de fundaţie din piatră.

Lotul 3 – Pod pe drumul judeţean DJ 107 D – parapet metalic din ţeavă pentru poduri pe o lungime de 30ml şi refacerea protecţie culei cu beton 15 mc beton cu cofrag şi armătura aferentă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea