Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Transport public nepoluant, la Sebeș: A fost semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice și stații de încărcare lentă și rapidă. Investiție de peste 19 milioane lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Transport public nepoluant, la Sebeș: A fost semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice și stații de încărcare lentă și rapidă. Investiție de peste 19 milioane lei

Primăria Sebeș a contractat primele nouă autobuze electrice, nouă stații de încărcare lentă și alte trei stații de încărcare rapidă. Valoarea investiției, finanțată prin PNRR, este de peste 19 milioane de lei.

„Anul 2024 este cel în care Sebeșul va consemna un mare pas pentru îmbunătățirea serviciului public local de transport oferit cetățenilor prin asigurarea unei alternative nepoluante.

Vă informam, în urmă cu un an, că Primăria Municipiului Sebeș a obținut o finanțare nerambursabilă europeană din Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local.

Citește și: VIDEO | Băile de la Ocna Mureș, aproape independente energetic: Au fost montate panouri pentru curent electric și apă caldă

La finalizarea procedurii de achiziție publică, am semnat contractul de furnizare pentru primele 9 autobuze electrice, 9 stații de încărcare lentă și 3 stații de încărcarea rapidă. Valoarea totală a contractului de achiziție este de 19.456.500 lei, iar finanțarea europeană nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă 100% din cheltuielile eligibile”, transmite primarul Dorin Nistor.

Parcul auto al municipalității Sebeș va fi întregit cu alte 8 mijloace de transport electrice, pentru care procedurile de achiziție sunt în curs.

Înnoirea și extinderea parcului de mijloace de transport utilizate pentru operarea serviciului de transport public local din Municipiul Sebeș va fi însoțită de un nou plan care conține mai multe linii de transport și o frecvență mai mare a curselor, astfel încât să fie acoperite cât mai bine nevoile cetățenilor din diferite zone ale municipiului.

Totodată, vor crește confortul și siguranța pe care călătorii le vor regăsi în mijloacele de transport public, aspect care va contribui la îmbunătățirea atractivității acestui mod de transport.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă Consilierul local Paul Victor Florea a fost în urmă cu două zile ”victima” unei trotinete condusă de un turist în Cetatea Alba Carolina. Din fericire, acesta s-a ales doar cu o vânătaie și o durere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea