Transfer din USA la CSU Alba Iulia: baschetbalista Kelly Walter a ajuns sub comanda lui Nicuşor Marcu!

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

kelly-walter-csu-alba-iulia-1Aflată la prima experienţă în afara ţării natale, baschetbalista din USA Kelly Walter este noul transfer al formaţiei CSU Alba Iulia, fiind singura stranieră din efectivul divionarei secunde în stagiunea 2016-2017.

Fostă vicecampioană a României, echipa din Cetatea Marii Uniri activează în eşalonul secund şi are drept obiectiv promovarea în Liga Naţională.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Jucătoarea în vârstă de 24 de ani este la prima experienţă peste Ocean şi ultima dată a evoluat în campionatul universitar din USA. pentru Universitatea din Indianapolis. Walter va evolua pe poziţia 5 şi deja s-a prezentat deja la antrenamentele conduse de Nicuşor Marcu. „Credem că este un transfer util, o jucătoare care doreşte să facă performanţă şi dă echilibru echipei. Va juca pivot, aveam nevoie de o baschetbalistă de talie. S-a integrat repede şi va fi un model pentru mai tinerele jucătoare din efectiv„, a declarat Nicuşor Marcu.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

„Aveam nevoie de o jucătoare cu puţină experienţă, care să ne ajute să promovăm. Trebuia să achiziţionăm o jucătoare străină acum, pentru că în caz contrar, în iarnă nu mai puteam face transferuri din afară, conform regulamentelor în vigoare„, a declarat preşedintele Bogdan Duma.

CSU Alba Iulia va disputa vineri o partidă amicală în deplasare la Timişoara, cu BC Danizio Timişoara, formaţia din Liga Naţională. Primul meci în noul campionat este programat acasă, în 23 octombrie, cu BC Sirius 2 Tg. Mureş, după ce în prima rundă echipa din Alba Iulia stă , pe 16 octombrie.

Dan HENEGAR