Rămâi conectat

Actualitate

Transavia a inaugurat un nou complex avicol la Cristuru Secuiesc

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Cristuru Secuiesc, în judeţul Harghita s-a inaugurat o nouă  unitate de creştere a păsărilor a companiei Transavia – liderul pieţei locale a cărnii de pasăre.

Noul complex avicol este o investiţie de anvergură în procesul de creştere a puilor, realizată de Transavia în judeţul Harghita, numărând 36 de hale de producţie. Transavia va produce la Cristuru Secuiesc un total de peste 2 milioane de capete anual. Unitatea este tehnologizată cu echipamente germane de ultimă generaţie, de la liderul mondial în domeniu, Big Dutchmann.
„Noua unitate de la Cristuru Secuiesc va produce 5500 tone de carne anual si este una dintre cele mai importante investitii în domeniul cresterii puilor. La Transavia, totul este produs in cadrul companiei, pentru ca doar asa putem fi siguri ca adevarata calitate si siguranta alimentara sunt livrate consumatorilor”, declară Ioan Popa, Director General Transavia.

Odată cu această investiţie, Transavia a creat peste 30 de noi locuri de muncă, a mărit capacitatea de producţie a Staţiei de Incubaţie şi obţinere a puilor de o zi, a Fabricii de nutreţuri combinate Sîntimbru, precum şi capacitatea de abatorizare de la Oiejdea, mărindu-se şi parcul auto cu autospeciale care deservesc această fermă.

Despre Transavia

Transavia, societate pe acţiuni cu capital privat integral românesc, este liderul pieţei româneşti a cărnii de pasăre. Grupul Transavia produce în prezent peste 50.000 de tone de carne pe an în facilităţile sale de producţie din Transilvania. Transavia deţine 15 ferme de crestere  pui de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare performante de industrializare a cărnii şi o fabrică de procesare a cărnii, precum şi două ferme vegetale. Produsele Transavia sunt realizate în conformitate cu cele mai înalte standarde în domeniu, sub controlul autorităţilor sanitar-veterinare şi de mediu şi deţin certificările IFS (International Food Standard) şi BRC (British Retail Consortium). Transavia este prezentă pe piaţa internaţională prin exporturi în ţări din Comunitatea Europeană (inclusiv Franţa şi Marea Britanie), Africa şi Orientul Apropiat. In 2006, Transavia a fost distinsă cu titlul de furnizor al Casei Majestăţii Sale Regele Mihai I.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea