Traian Băsescu cere demiterea ministrului de Externe, Titus Corlățean

Potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială, Traian Băsescu solicita demiterea ministrului de Externe Titus Corlățean, acuzând-l că a lansat in spațiul public dezinformări cu privire la mărirea numărului de secții din străinătate, dorind in acest fel sa împiedice dreptul constituțional al cetățenilor romani din diaspora de a vota.

Comunicatul Administrației Prezidențiale

ELIT

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a luat nota de poziția Biroului Electoral Central (BEC) cu privire la posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Externe sa mărească numărul secțiilor de votare din străinătate, astfel încât sa permită tuturor cetățenilor romani din afara granițelor sa-si poată exercita dreptul constituțional de a vota.

In același timp, domnul președinte Traian Băsescu a luat nota de dezinformarea pe care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlățean, a lansat-o in spațiul public prin declarația de presa de vineri, 7 noiembrie a.c., in care a afirmat ca legal nu poate mari numărul de secții de votare din străinătate, deși BEC a dat o astfel de aprobare prin Hotărârea nr. 4H/4.11.2014 publicata ca atare in Monitorul Oficial.

In condițiile in care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlățean, a dezinformat într-o declarație de presa, dorind in acest fel sa împiedice dreptul constituțional al cetățenilor romani din străinătate de a vota, domnul președinte Traian Băsescu considera ca se impune demiterea imediata a acestuia.

ADEZIUNE PLUS ALBA

De asemenea, domnul președinte Traian Băsescu considera necesar luarea masurilor care se impun pentru ca toți romanii aflați in străinătate sa poată vota.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: PNL Alba nu negociază funcții. Posturile din deconcentrate trebuie ocupate prin concurs

După cum am afirmat încă din timpul campaniei electorale, PNL Alba nu negociază funcţii, ci susţine ocuparea, pe baza principiului… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

Petru 9 noiembrie 2014 at 13:48

Mergeti cu pace si spuneti lui Iohanis al vostru ca noi ne aparam pamantul si patria cu rugaciuni Ortodoxe si sa ne dea pace si linistea de care avem nevoie cu Victor Ponta in fruntea Romaniei !

Georgiana 9 noiembrie 2014 at 15:38

Vai Petru! Nu cred ca reusesti sa intelegi ce s-ar intampla cu tara asta daca ar iesi Ponta presedinte…si cu toate ca nu sunt sustinatoare a candidatului de dreapta, iti doresc din tot sufletul sa nu afli vreodata ce ar insemna asta.

clujanul 9 noiembrie 2014 at 19:39

Vai Georgiana ce grija ai de Petru,Te pomenesti ca esti Mafalda ca toti sustinatorii johaniss 7 case!

m 9 noiembrie 2014 at 19:42

Din cate observ, #Petru e doar unul din acei multi pupatori de moaste si amatori de plase si galeti marca psd. Stimata #Giorgiana, nu ti pierde timpul cu asemenea specimene. Creierul ii este prea spalat…transparent…sa nu zic ..inexistent.

m 9 noiembrie 2014 at 19:46

Nu pot sa cred cata prostie e in tara asta. As vrea ca toti asistatii social si bugetarii sa lucreze macar o luna la patron, in sistemul privat. Apoi sa vad ce parere au despre sistem, DESPRE PONTA…..

Victor - El Presidente 9 noiembrie 2014 at 20:58

Eu v-am spus din bună vreme :
Trebuie doar să insişti.
La alegeri – luăm finala
Şi dăm muie la băsişti !

Şi le spun, cu multă milă,
Căci nu vreau să fiu prea dur,
Le îngădui, chiar pe gratis,
Să ne pupe şi în cur !

clujanul 9 noiembrie 2014 at 23:15

Se pare stimata ,,m” ca la pregatirea pe care o aveti, este grea munca la privat!

G 10 noiembrie 2014 at 9:28

Vai de mama voastra, pui de comunisti ce sunteti voi! Visati degeaba la victorie! Daca Ponta va iesi invingator, diaspora declanseaza revolutia !

Băiatu, încă o tură ! 10 noiembrie 2014 at 17:38

Mamă ce meclă are Chiorîlă, cre că tocmai l-a văzut pe Jac Deniel, că uite ce-i sclipesc pupilele !

Comentariile sunt oprite