Rămâi conectat

Politică Administrație

Traian Băsescu cere demiterea ministrului de Externe, Titus Corlățean

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială, Traian Băsescu solicita demiterea ministrului de Externe Titus Corlățean, acuzând-l că a lansat in spațiul public dezinformări cu privire la mărirea numărului de secții din străinătate, dorind in acest fel sa împiedice dreptul constituțional al cetățenilor romani din diaspora de a vota.

Comunicatul Administrației Prezidențiale

Președintele României, domnul Traian Băsescu, a luat nota de poziția Biroului Electoral Central (BEC) cu privire la posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Externe sa mărească numărul secțiilor de votare din străinătate, astfel încât sa permită tuturor cetățenilor romani din afara granițelor sa-si poată exercita dreptul constituțional de a vota.

In același timp, domnul președinte Traian Băsescu a luat nota de dezinformarea pe care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlățean, a lansat-o in spațiul public prin declarația de presa de vineri, 7 noiembrie a.c., in care a afirmat ca legal nu poate mari numărul de secții de votare din străinătate, deși BEC a dat o astfel de aprobare prin Hotărârea nr. 4H/4.11.2014 publicata ca atare in Monitorul Oficial.

In condițiile in care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlățean, a dezinformat într-o declarație de presa, dorind in acest fel sa împiedice dreptul constituțional al cetățenilor romani din străinătate de a vota, domnul președinte Traian Băsescu considera ca se impune demiterea imediata a acestuia.

De asemenea, domnul președinte Traian Băsescu considera necesar luarea masurilor care se impun pentru ca toți romanii aflați in străinătate sa poată vota.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea