Rămâi conectat

Curier Județean

Traficanții de hașiș din Alba rămân în arest

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Curtea de Apel Alba Iulia a admis recursurile D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba şi a respins cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de inculpaţii Nichimiș Raul Mihai şi Burcin Paul, cercetaţi în stare de arest preventiv pentru trafic de droguri.

Tot astăzi aceeași instanță a respins recursul formulat de inculpatul Romoșan Mihai astfel încât, pentru toţi cei trei inculpaţi, au fost respinse cererile de liberare provizorie sub control judiciar.

Deciziile Curţii de Apel Alba Iulia privind cererile de liberare provizorie sub control judiciar ale celor 3 inculpaţi sunt definitive, aceştia urmând să fie cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv”, precizează Cosmin Muntean, reprezentantul instanței.

În acest dosar sunt cercetați în stare de arest 7 tineri: Aldea Marius Gabriel, Cotuțiu Ionuț Gabriel, Romoșan Mihai, Tică Robert (în lipsă), Burcin Paul, Ghenescu Emanuel Cornel şi Nichimiș Raul Mihai. În 15 octombrie 3 dintre aceștia au formulat la Tribunalul Alba cereri de liberare provizorie sub control judiciar. În 16 octombrie Tribunalul Alba a admis cererile de liberare provizorie sub control judiciar pentru inculpaţii Nichimiș Raul Mihai și Burcin Paul, în timp ce pentru inculpatul Romoșan Mihai a respins cererea. Hotărârile Tribunalului Alba au fost atacate cu recurs.

Inculpaţii, toţi din judeţul Alba, sunt acuzaţi că au făcut parte dintr-o grupare infracţională specializată în traficul de droguri de risc.

Potrivit motivării încheierii Curţii de Apel Alba Iulia, din 2 octombrie, pronunţată în acest dosar, tinerii sunt cercetați în stare de arest preventiv deoarece ”Curtea constată că inculpaţii intimaţi sunt acuzaţi de fapte grave vizând traficul de droguri şi constituirea unui grup infracţional nestructurat”.

În acest sens instanţa a reţinut rezultatele percheziţiilor efectuate la domiciliile inculpaţilor Aldea Marius şi Nichimiş Raul, interceptarea coletului conţinând haşiş, expediat din Spania de inculpatul Aldea Marius, cumpărarea de haşiş de la inculpatul Cotuţiu de către un investigator, convorbirile telefonice avute de inculpaţi între ei, referitoare la droguri şi chiar declaraţiile inculpaţilor Cotuţiu, Burcin, Romoşan, Ghenescu, Nichimiş şi Aldea Marius”, se precizează în motivarea deciziei de menținere a arestului preventiv.

De asemenea, judecătorii au atătat că cel puțin doi dintre inculpați nu au săvârșit pentru prima dată o astfel de infracțiune:

Se constată că inculpaţii Ghenescu Emanuel Cornel şi Nichimiş Raul Mihai au mai fost cercetaţi şi sancţionaţi pentru săvârşirea aceluiaşi gen de fapte şi cu toate acestea acuzaţiile ce li se aduc vizează aceleaşi fapte dar la un nivel mai ridicat, ceea ce demonstrează că sancţiunile – chiar administrative, aplicate anterior, nu şi-au atins scopul şi arată persistenţa infracţională a acestora”.

În același dosar este cercetată în stare de libertate mama unuia dintre tinerii inculpați – Aldea Bianca Adriana, despre care în motivare se precizează: ”Din actele existente la dosarul cauzei nu rezultă suficiente indicii temeinice din care să rezulte implicarea sa în activităţile legate de traficul de droguri. Curtea constată că din conţinutul unor interceptări telefonice există suspiciunea că inculpata intimată ar fi cunoscut activitatea infracţională a inculpatului Aldea Marius Cornel, dar se apreciază că cel puţin la acest moment indiciile sunt vagi şi insuficiente pentru a se putea dispune vreo măsură preventivă”.

În ce-l priveşte pe inculpatul Tică Robert (cu mandat de arestare în lipsă), instanța a constat că acesta se află în executarea unei pedepse penale şi că a fugit de la domiciliu în momentul percheziţiei domiciliare.

Cei 8 inculpați au fost reținuți de DIICOT Alba Iulia în seara de 26 septembrie după ce domiciliile lor au fost percheziționate de ofițerii BCCO Alba Iulia care au ridicat o cantitate de aproximativ 600 de grame de haşiş, instrumente folosite la cântărirea şi porţionarea drogurilor şi două arme de vânătoare, cu muniţia aferentă.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie – septembrie a.c., membrii grupării au procurat din Spania şi au introdus în ţară, prin intermediul unor firme de curierat, cantităţi însemnate de droguri de risc (haşiş), ce erau destinate comercializării către  consumatori din județul Alba, la preţul de 60 de lei/gram.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea