Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Trafic de influență pentru o clădire fără autorizație de construire: Un bărbat a pretins mai multe sume de bani pentru angajați ai Primăriei Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trafic de influență pentru o clădire fără autorizație de construire: Un bărbat a pretins mai multe sume de bani pentru angajați ai Primăriei Alba Iulia

Procurorul şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a încheiat, la data de 23.11.2023, un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un inculpat, în sarcina căruia s-a reţinut săvârșirea infracțiunii de „trafic de influenţă”, prevăzută de art. 291 alin. 1 C. pen.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

S-a reţinut, în esență, faptul că, la începutul lunii iulie 2023, inculpatul a solicitat denunţătorului suma de 1.500 lei pentru a o remite şefului de birou Disciplina în Construcţii din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia – Poliţia Locală, precum şi suma de 2.000 lei pentru a o remite arhitectului şef din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia, inculpatul lăsându-l pe denunţător să creadă că are influenţă asupra persoanelor anterior menţionate, pentru a facilita intrarea în legalitate cu o construcţie edificată fără respectarea autorizaţiei de construire de către denunţător.

În cuprinsul acordului de recunoaştere a vinovăţiei s-a stabilit pedeapsa de 2 ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării acesteia, pe un termen de supraveghere de 2 ani.

Citește și: Închisoare cu suspendare pentru un șofer din Alba, pentru dare de mită: Ce sume de bani a încercat să ofere unui polițist pentru a nu rămâne fără carnet

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost înaintat Tribunalului Alba, pentru ca instanţa să se pronunţe asupra legalităţii şi temeiniciei acestuia.

Pentru efectuarea urmăririi penale, în cauză s-a procedat şi la delegarea ofiţerilor din cadrul I.P.J Alba – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Facem precizarea că încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei între procuror şi inculpat nu încalcă principiul prezumţiei de nevinovăţie de care beneficiază persoana acuzată, până la pronunţarea de către instanţa de judecată a unei hotărâri definitive de condamnare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea