Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

„Tradiția” proiectelor Erasmus+ continuă la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Tradiția” proiectelor Erasmus+ continuă la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș

Instituție de elită a învățământului din județul Alba, Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș a început implementarea proiectelor cu finanțare europeană Erasmus+ în toamna anului 2017. De atunci și până în prezent, colegiul a finalizat implementarea cu succes a patru proiecte care au presupus schimburi de elevi, cursuri de formare pentru profesori și practică profesională a elevilor, cu o finanțare totală de 153.602 de euro.

Recunoașterea acestor activități a venit nu numai odată cu evaluarea implementării proiectelor de către Agenția Națională, ci și odată cu obținerea titulaturii de Scoală Europeană (23.05.2023), odată cu reconfirmarea titulaturii de” Colegiu Național” (cu câteva luni in urmă), odată cu feed back-ul celor 63 de elevi implicați direct în mobilități, al celor 16 profesori care au urmat cursuri de formare în instituții europene, al părinților și al profesorilor însoțitori.

Mereu la curent cu noutățile programului Erasmus+, colegiul din Sebeș a răspuns și unei ultime provocări, depunând candidatura pentru Acreditarea acordată școlilor cu experiență în implementarea proiectelor Erasmus+. Conceptul de Acreditarea presupune ca, în perioada 2022-2027, școlile care au obținut această titulatură să poată depune cereri simplificate de finanțare a unor activități în alte țări europene.

La începutul acestui an, ANPCDEFP, agenția care gestionează la nivel național fondurile Uniunii Europene alocate programului Erasmus+, a publicat lista instituțiilor de învățământ din țara noastră care au obținut Acreditarea în domeniul Educație școlară, pentru perioada 2023-2027. Printre aceste școli se află și Colegiul Național Lucian Blaga Sebeș.

Pentru un prim interval al implementării Acreditarii, respectiv pentru anii școlari 2023-2024 si 2024-2025, școala noastră își propune să insiste asupra creșterii calității actului educațional, a implicării elevilor în propriul proces de învățare și a dimensiunii europene a școlii.

Astfel, au început sa prindă contur activitățile propuse pentru acest an școlar : constituirea echipei de proiect, găsirea partenerilor europeni, completarea listei de activități.

„La începutul lunii octombrie, ANPCDEFP a expediat colegiului nostru, aprobată, Cererea de finanțare a activităților prevăzute pentru acest an școlar și ulterior ne-a virat în cont 80% din cei 30,720.00 euro pe care îi avem alocați pentru implementare. Suntem în plin proces de selecție a elevilor care vor participa la o mobilitate la Bruxelles, având ca scop principal vizitarea Parlamentului European”, ne-au declarat directorul Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, prof. Mioara Bulbucan și responsabilul cu proiecte europene, prof. Cornelia Todor.

“Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care informația va fi folosită.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea