Rămâi conectat

Ştirea zilei

TOP-ul RUȘINII la Bacalaureat 2023 sesiunea de toamnă, în Alba: Patru licee cu ZERO candidați promovați

Ziarul Unirea

Publicat

în

TOP-ul RUȘINII la Bacalaureat 2023 sesiunea de toamnă, în Alba: Patru licee cu ZERO candidați promovați

Fiasco în învățământul din Alba, unde patru licee au obținut un rezultat dezolant la Bacalaureatul 2023, sesiunea de toamnă.

În fruntea listei se află Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, unde singurul candidat înscris în această sesiune s-a confruntat cu o înfrângere usturătoare, neizbutind să atingă măcar media 6.

Click pentru: Rezultate Bacalaureat 2023 sesiunea de toamnă pe județul Alba

Ceea ce trebuia să fie momentul consacrării pentru mulți absolvenți s-a transformat într-un dezastru complet, cu nicio unitate de învățământ care să nu poată sărbători trecerea vreunui elev.

Situația nu este mai roz nici în celelalte trei instituții de învățământ, unde niciunul dintre absolvenții prezenți nu a reușit să treacă proba examenului:

– Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia a avut 5 candidați în sala de examen, dar niciunul nu a atins punctajul necesar promovării.
– Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” Blaj a întâmpinat o situație similară, cu 2 candidați aflați la examen, dar niciunul nu a reușit să treacă testul cu brio.
– Liceul Tehnologic Jidvei, cu cei 2 candidați ai săi, se alătură acestui grup trist, niciunul dintre ei nefiind capabil să treacă peste linia de promovare.

Pare că rata de promovare a Bacalaureatului din 2023 în județul Alba este pe o spirală descendentă, ajungând la doar 27,5% în această etapă a doua. Acest procent este sub nivelul înregistrat în anii precedenți, cu 29,45% în 2022 și chiar mai mult în 2021, când promovabilitatea s-a situat la 31,71%.

Pentru promoția curentă, lucrurile nu stau mult mai bine, cu o promovabilitate de doar 31,1% (față de 30,19% în 2022).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Veteranul de război, colonelul (rtg.) Ioan Cerghedean, din Galda de Jos, aniversat la împlinirea venerabilei vârste de 102 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Veteranul de război, colonelul (rtg.) Ioan Cerghedean, din Galda de Jos, aniversat la împlinirea venerabilei vârste de 102 ani Veteranul de război, colonelul (rtg.) Ioan Cerghedean, din Galda de Jos, județul Alba a împlinit duminică 102 ani. Acesta s-a născut în Galda de Jos, la data de 16 iunie 1922. A urmat cursurile Școlii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea