Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Titularizare 2023: Proba scrisă are loc pe 12 iulie. Cum se desfăşoară examenul

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Titularizare 2023: Proba scrisă are loc pe 12 iulie. Cum se desfăşoară examenul

Zeci de mii de români se pregătesc intens pentru a-şi încerca norocul la Titularizare 2023, respectiv pentru a spera că pot obţine un post de cadru didactic cu normă întreagă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

După săptămâni întregi de instabilitate cauzată de greva generală organizată de cadrele didactice din întreaga Românie, viaţa profesorilor din ţara noastră merge mai departe. Ba chiar ne pregătim de o completare a corpului de cadre didactice din România.

Spunem asta pentru că zeci de mii de persoane urmează să susţină examenul, Titularizare 2023, care le-ar putea aduce un post de cadru didactic cu normă întreagă.

Proba scrisă a examenului de Titularizare 2023 are loc pe 12 iulie 2023
Ultimele informaţii arată că doritorii ar urma să susţină examenul de titularizare 2023 pe 12 iulie 2023. Vorbim despre o singură probă, proba scrisă, aceasta urmând a fi decisivă pentru cei care îşi doresc să devină profesorii.

Din diferite motive s-a stabilit ca anul acesta eventualii doritori să nu mai susţină şi proba de inspecţie la clasă, probabil din cauza prelungirii grevei profesorilor şi a imposibilităţii de a mai organiza o astfel de probă pentru toate cele câteva zeci de mii de persoane care îşi doresc să devină profesori.

Cum se desfăşoară proba scrisă şi ce reguli trebuie să respecte candidaţii
Proba scrisă de la Titularizare 2023 nu diferă foarte mult de o probă scrisă de la examenul de Bacalaureat, de exemplu. Candidaţii au de rezolvat subiecte din domeniile pentru care doresc să devină profesori. Concret, trebuie să demonstreze că stăpânesc foarte bine materia.

Pe 10 iulie 2023 sunt afişate numele candidaţilor la centrele de examen, iar pe 12 iulie 2023, când se desfăşoară proba propriu-zisă, aceştia trebuie să fie foarte atenţi la modul în care completează documentele, dar şi să nu uite că nu au voie să copieze sau că nu au voie să intre cu telefoane mobile ori alte gadgeturi în sălile de concurs.

Nota 5 obţinută la examenul de Titularizare 2023 poate aduce un contract pe o perioadă determinată în învăţământ, iar nota 7 poate aduce un contract pe o perioadă nedeterminată.

Rezultatele se afişează pe data de 18 iulie 2023
Dacă proba scrisă de la Titularizare 2023 se desfăşoară pe 12 iulie 2023, trebuie ştiut faptul că rezultatele iniţiale ar urma să fie afişate tocmai pe 18 iulie 2023. Perioada 18-19 iulie 2023 este dedicată depunerii eventualelor contestaţii, acestea urmând a fi soluţionate în perioada 20-25 iulie 2023.

Pe 26 iulie 2023 ar urma să fie afişate rezultatele finale de la Titularizare 2023, iar pe 27 iulie 2023 ar urma să se efectueze repartizarea candidaţilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Ce categorie de pensionari nu primește banii înainte de Paște Anul acesta, în luna mai, pensiile vor fi virate pe card în intervalul 2-3 mai. De data aceasta, pensionarii au primit banii mai devreme, dat fiind că Paștele cade în această perioadă și bugetarii sunt în concediu între 1 și 6 mai. Cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea