Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

TITULARIZARE 2023 în ALBA: Câți absenți au fost la proba scrisă de astăzi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

TITULARIZARE 2023 în ALBA: Câți absenți au fost la proba scrisă de astăzi

Numărul absolvenților din promoția curentă înscriși la examenul de titularizare în acest an este cel mai mare din ultimii 13 ani, peste 5700 de candidați, la aproape același nivel cu cel din 2010, an în care au fost tăiate salariile bugetarilor, și implicit și ale profesorilor.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

O posibilă explicație pentru numărul mare ar putea fi promisiunea majorării salariului profesorului debutant, obținută prin greva generală din acest an, care a durat aproape 3 săptămâni. Guvernul a aprobat ordonanța de urgență nr. 57/2023, care prevede că de la 1 ianuarie 2024 salariul debutantului va fi cât cel mediu pe economie, adică 4600 de lei net, potrivit ministrului muncii, Marius Budăi.

Peste 100 de candidați din Alba nu s-au prezentat la proba scrisă a examenului de titularizare din 2023, dintre cei 596 înscriși, conform informațiilor furnizate de IȘJ Alba. Numărul celor absenți la proba scrisă a ajuns la 101, în timp ce alți 38 de candidați și-au retras participarea la concurs.

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Anul acesta, inspecțiile la clasă au fost eliminate din cauza grevei din Învățământ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea