Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Titularizare 2023: Aproape 33.000 de candidați s-au înscris la examen. Când se dă proba scrisă

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Titularizare 2023: Aproape 33.000 de candidați s-au înscris la examen. Când se dă proba scrisă

Aproape 33.000 de candidați s-au înscris la concursul național de Titularizarea 2023, potrivit datelor Ministerului Educației.

Concret, este vorba de 32.884 de candidați, după cum este menționat în preambulul ordonanței adoptate duminică de Guvern. Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a declarat, într-o intervenție la Radio România Actualități, că au fost efectuate circa 12.000 de inspecții la clasă. Amintim că la Titularizare 2023 rămâne doar proba scrisă, conform ordonanței menționate anterior.

CIETEȘTE ȘI: TITULARIZARE 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME pentru viitoarele cadre didactice. Când vor avea loc probele scrise

Proba scrisă de la Titularizare 2023, concursul de angajare în învățământ, are loc pe 12 iulie.

Dacă s-ar fi luat în calcul inspecția la clasă, aceasta avea o pondere de 25% din media de repartizare, conform metodologiei-cadru din 9 noiembrie 2022. La această probă, cei mai mulți candidați luau cele mai mari note.

„Prin urmare, măsura de a renunța la inspecția care conta în medie a fost luată pentru toți candidații, chiar dacă unii dintre ei au susținut-o deja”, a precizat secretarul de stat.

Sorin Ion: „De menționat că am luat și măsuri care sunt în sprijinul cadrelor didactice, dacă vorbim de candidații la concursul național de ocupare a posturilor sau titularizare. Acolo situația era una destul de complicată. Din cele aproximativ 30.000 de inspecții la clasă, inspecții care făceau parte din probele de de concurs, fuseseră efectuate doar circa 12.000. Pentru ceilalți 18.000 de candidați nu exista nicio soluție de a efectua inspecții fără elevi la clasă, pentru că, iată, de la sfârșitul acestei săptămâni nu vom mai avea elevii la clasă.

Prin urmare, măsura de a renunța la inspecția care conta în medie a fost luată pentru toți candidații, chiar dacă unii dintre ei au susținut-o deja. Știm că asta nu este, din nou, o măsură care poate să mulțumească foarte pentru toată lumea, însă este o măsură echitabilă și avem convingerea când spuneam acest lucru.”

În preambulul ordonanței de urgență nr. 56 din 11 iunie 2023 apare numărul candidaților înscriși la titularizare: 32.884.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Obligațiile și excepțiile pentru plata Rovinietei în 2024: Ce trebuie să știe șoferii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Obligațiile și excepțiile pentru plata Rovinietei în 2024: Ce trebuie să știe șoferii În 2024, șoferii din România trebuie să achite rovinieta pentru utilizarea anumitor categorii de drumuri. Rovinieta este o taxă de drum obligatorie pentru toți șoferii care folosesc infrastructura națională de șosele, iar costul variază în funcție de gabaritul vehiculului. Conform promotor.ro, șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea