Rămâi conectat

Actualitate

Tinere din Alba exploatate sexual de o rețea infracțională din Buzău

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Câteva tinere din Alba se află între victimele unei rețele infracționale care se ocupa cu racolare, transport și exploatare sexuală, destructurată în această dimineață de BCCO și DIICOT Buzău. Polițiștii au efectuat 8 percheziții domiciliare iar 10 persoane sunt învinuite de săvârșirea de infracțiuni de trafic de persoane și proxenetism.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că, în perioada 2004 — 2014, membrii grupării ar fi recrutat mai multe victime de pe raza județelor Buzău, Olt, Argeș, Vaslui, Sibiu, Botoșani și Alba, pe care le-ar fi transportat în Spania, Elveția și Germania, în vederea exploatării lor, prin obligare, la practicarea prostituției. Membrii grupării infracționale asigurau transportul victimelor, înlesnind obținerea documentelor necesare călătoriei și cazarea acestora. De asemenea, aceștia colectau sumele de bani obținute de victime din activitatea de prostituție”, precizează procurorii DIICOT.

Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la aproximativ 1,5 milioane de euro, în cauză urmând să fie instituite măsuri asiguratorii.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate suma de aproximativ 1.500 de euro, 8.000 de lei, 8 laptopuri, 7 hard-disk-uri și diferite înscrisuri.

Împotriva a patru bărbați s-a luat măsura reținerii, urmând a fi prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism, constituire într-un grup infracțional organizat și spălare de bani, fapte prevăzute și pedepsite de art. 367, 210, 213 din C.P. și art. 29 din Legea 656 din 2002.

Împotriva altor patru persoane s-a luat măsura controlului judiciar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea