Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Tichetele de masă, MAJORATE de 2 ori în următoarele 6 luni! La ce valoare vor ajunge 

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tichetele de masă, MAJORATE de 2 ori în următoarele 6 luni! La ce valoare vor ajunge

Începând cu 1 august 2023, valoarea tichetelor de masă va fi majorată de două ori în următoarele 6 luni. Prima majorare va fi la 35 de lei, ceea ce înseamnă că pentru 22 de zile lucrate, angajații vor primi 770 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

A doua majorare va avea loc începând cu 1 ianuarie 2024, când valoarea nominală a unui tichet de masă nu va putea depăși suma de 40 de lei, conform proiectului de OUG pentru modificarea Legii nr. 165/2018. Astfel, din ianuarie 2024, valoarea tichetelor obținute de angajați, pentru 22 de zile lucrate, va fi de 880 de lei.

Decizia de a majora valoarea tichetelor de masă a fost luată ca urmare a discuțiilor dintre Guvern și reprezentanții sindicatelor și patronatelor din cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. Guvernul a considerat că o majorare era necesară pentru a proteja categoriile vulnerabile care dețin astfel de tichete, în contextul unei diminuări a puterii de cumpărare și a creșterii prețurilor la utilități și bunuri de consum ca urmare a liberalizării prețurilor la energie.

Proiectul prin care se modifică valoarea tichetelor de masă a fost publicat în dezbatere la Ministerul Muncii, iar începând cu 1 august 2023, se abrogă Ordinul comun al Ministerului Finanțelor și Ministerului Muncii și Solidarității Sociale nr. 1263/654/2023 privind stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul I al anului 2023.

Tichetele de masă se calculează în funcție de numărul de zile lucrate într-o lună și sunt acordate angajatului în funcție de numărul de zile lucrate în luna precedentă. Acestea se impozitează conform salariului, iar cota de impozit pe salarii este de 10%, aplicată conform algoritmului prevăzut de Codul Fiscal, art. 78, alin. (2), lit. a). Tichetelor de masă nu li se aplică contribuții sociale.

Este important de menționat că proiectul de modificare a valorii tichetelor de masă trebuie să fie confirmat și implementat în practică pentru ca majorarea să intre în vigoare la datele specificate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea