Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tică Ilie, bărbatul cercetat pentru șantajul de 100.000 de euro, plasat în arest la domiciliu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ilie Tică, bărbatul de 50 de ani din Alba Iulia acuzat de şantaj la adresa unui om de afaceri care i-ar fi plătit suma de 100.000 de euro, a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată luni, 9 octombrie 2017, la Tribunalul Alba.

Anterior, Judecătoria Cîmpeni a hotărât menținerea inculpatului în arest preventiv. ”Admite contestaţia formulată de inculpatul Tică Ilie împotriva Încheierii penale pronunţate de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Câmpeni. Desfiinţează încheierea penală atacată şi, soluționând cauza: În baza art. 4251 alin. 4 Cpp rap. la art. 242 alin. 2 Cpp înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Tică Ilie senior cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile începând cu 09.10.2017”, se afirmă în minuta hotărârii definitive de la Tribunalul Alba.

Pe perioada cât este în arest la domiciliu, inculpatul are interdicție să comunice cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora, cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii ori experţii în cauză. Dosarul penal a fost deschis în 6 iulie 2017, când poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat nouă percheziţii domiciliare la cinci suspecţi de comiterea infracţiunilor de şantaj în formă continuată, şantaj, complicitate la şantaj în formă continuată şi tăinuire, prejudiciul reclamat de persoana vătămată fiind de 100.000 euro.

Victima a reclamat că, după ce a împrumutat 30.000 de euro de la unul dintre suspecţi (Tică Ilie – n. r.), a fost şantajat de acesta şi ceilalţi din grupul vizat, astfel încât în final le-ar fi dat banii. Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri (laptop-uri, o unitate PC, telefoane mobile, dispozitive de stocare si înregistrare), sume de bani şi înscrisuri. În dosar mai sunt cercetatesub conrol judiciar alte patru persoane, printre care şi fii lui Tică Ilie (Tică Ilie junior şi Tică Sergiu Sorin).


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

COD ROȘU de inundații în județul ALBA: Zonele vizate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

COD ROȘU de inundații în județul ALBA: Zonele vizate

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râul din bazinul hidrografic Arieş – bazin amonte S.H. Câmpeni (judeţul Alba).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 01.12.2023 ora 15:00 – 01.12.2023 ora 20:00 pe unele râuri din bazinele hidrografice: Săcuieu şi Arieş – bazin amonte S.H. Scărişoara.

De asemenea, la nivelul ISU Alba a fost activată Grupa Operativă în vederea monitorizării situației actuale, iar mai multe echipaje din cadrul Secției de Pompieri Câmpeni au fost dislocate în teren pentru a monitoriza situația în zonele cu pericole de inundatie.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare