Rămâi conectat

Ştirea zilei

Tică Ilie, bărbatul cercetat pentru șantajul de 100.000 de euro, plasat în arest la domiciliu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ilie Tică, bărbatul de 50 de ani din Alba Iulia acuzat de şantaj la adresa unui om de afaceri care i-ar fi plătit suma de 100.000 de euro, a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată luni, 9 octombrie 2017, la Tribunalul Alba.

Anterior, Judecătoria Cîmpeni a hotărât menținerea inculpatului în arest preventiv. ”Admite contestaţia formulată de inculpatul Tică Ilie împotriva Încheierii penale pronunţate de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Câmpeni. Desfiinţează încheierea penală atacată şi, soluționând cauza: În baza art. 4251 alin. 4 Cpp rap. la art. 242 alin. 2 Cpp înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Tică Ilie senior cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile începând cu 09.10.2017”, se afirmă în minuta hotărârii definitive de la Tribunalul Alba.

Pe perioada cât este în arest la domiciliu, inculpatul are interdicție să comunice cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora, cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii ori experţii în cauză. Dosarul penal a fost deschis în 6 iulie 2017, când poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat nouă percheziţii domiciliare la cinci suspecţi de comiterea infracţiunilor de şantaj în formă continuată, şantaj, complicitate la şantaj în formă continuată şi tăinuire, prejudiciul reclamat de persoana vătămată fiind de 100.000 euro.

Victima a reclamat că, după ce a împrumutat 30.000 de euro de la unul dintre suspecţi (Tică Ilie – n. r.), a fost şantajat de acesta şi ceilalţi din grupul vizat, astfel încât în final le-ar fi dat banii. Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri (laptop-uri, o unitate PC, telefoane mobile, dispozitive de stocare si înregistrare), sume de bani şi înscrisuri. În dosar mai sunt cercetatesub conrol judiciar alte patru persoane, printre care şi fii lui Tică Ilie (Tică Ilie junior şi Tică Sergiu Sorin).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea